Spjūvis į veidą vartotojams: „Facebook“ įkūrėjas naudoja konkurentų susirašinėjimo aplikaciją

Spjūvis į veidą vartotojams: „Facebook“ įkūrėjas naudoja konkurentų susirašinėjimo aplikaciją

Tarp neseniai nutekintų 533 milijonų „Facebook“ naudotojų duomenų buvo paviešinti ir paties socialinio tinklo įkūrėjo, Mark Zuckerberg, asmeniniai duomenys. Tarp jų buvo telefono numeriai, namų adresai ir visi kiti asmeniniai duomenys, esantys „Facebook“ duomenų bazėje. Iš nutekinto Mark Zuckerberg telefono numerio paaiškėjo, kad jis susirašinėjimams naudoja vieną didžiausių „WhatsApp“ konkurenčių - „Signal“.

Pasak tai atradusio kibernetinės saugos tyrėjo Dave Walker, Mark Zuckerberg naudojasi „Signal“, nes gerbia savo privatumą ir būtent dėl to renkasi aplikaciją, koduojančią susirašinėjimus ir nepriklausančią „Facebook“ tinklui. Tyrėjas paskelbė Mark Zuckerberg „Signal“ paskyros nuotrauką socialiniame tinkle „Twitter“. Naujienos pasklido ne pačiu geriausiu metu, kuomet „WhatsApp“ ir taip susilaukia nemažai prieštaringų nuomonių. Tiems, kas nežino - norint naudotis „WhatsApp“ programa netrukus reikės sutikti su atnaujinta privatumo politika. Kūrėjai vis mėgina įtikinti naudotojus, kad ši aplikacija yra tokia pat saugi kaip augančio populiarumo „Telegram“ ir „Signal“:

„Mes suprantame, kad kai kurie naudotojai nori išbandyti kitas aplikacijas ir pamatyti, ką jos siūlo. Kai kurie iš mūsų konkurentų teigia, jog negali matyti naudotojų žinučių, taip sukurdami melagingą įspūdį, kad žinučių nekoduojančių aplikacijų kūrėjai gali skaityti savo vartotojų susirašinėjimus. Kiti mano esantys geresni, nes renka mažiau informacijos, nei „WhatsApp“. Mes stengiamės išlikti sąmoningi ir priimti tinkamus sprendimus, tad ir toliau atsakingai tobulinsime savo programą siekdami, kad būtų naudojama kuo mažiau asmeninės informacijos.“

Tačiau kaip galima kalbėti apie kibernetinį saugumą, kai visai neseniai buvo nutekinti net 533 milijonų „Facebook“ naudotojų duomenys, įskaitant ir įmonės įkūrėjo? Dabar akivaizdu, kad net Mark Zuckerberg gerbdamas savo privatumą naudojasi abipusį kodavimą siūlančia „Signal“. Pastarąją yra rekomendavęs ir „Tesla“ įkūrėjas Elon Musk.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Pabandyk susrasti

Supratęs iškart išėjau iš facebugo. Tai degrado sukurtas tinklas. Kuris palaiko RUŠISTINES VALSTYBES ORKAS.☝️
Mark Zuckerber🖕

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas