Svarbi informacija apsiperkantiems Kinijoje: įvyko pokyčiai siuntų gavimo procese

Pranešimas spaudai

2021-08-31, 07:35 (atnaujinta 2021-08-31, 11:33)

0 komentarų
Svarbi informacija apsiperkantiems Kinijoje: įvyko pokyčiai siuntų gavimo procese

Lietuvos paštas informuoja, kad nuo rugpjūčio 25 d. nežymiai keičiasi siuntų iš trečiųjų šalių deklaravimo ir apmokėjimo procesas – siekiant gavėjams suteikti daugiau aiškumo ir patogumo, nuo šiol deklaravimo ir apmokėjimo būdą reikės pasirinkti siuntai atvykus į Lietuvos pašto logistikos centrą.

Kai siunta keliauja per Lietuvos paštą, iki šiol norimą deklaravimo ir apmokėjimo būdą reikėjo pasirinkti kol siunta dar buvo kelyje. Atitinkamai ir pirmąjį pranešimą apie atkeliaujančią siuntą gavėjai gaudavo kol siunta būdavo pakeliui. Nuo šiol tiek pirmasis pranešimas gavėjui, tiek pirmieji deklaravimo žingsniai bus galimi tik tada, kai siunta atvyks į Lietuvos pašto logistikos centrą.

Tolimesnis siuntos deklaravimo procesas lieka toks pats: gavėjas turės pasirinkti norimą deklaravimo ir apmokėjimo būdą – tai darys per Lietuvos paštą ar savarankiškai (per LR muitinės platformą / kitą tarpininką), pateikti deklaravimui reikalingą informaciją, apmokėti mokesčius ir tik tada siunta bus perduota pristatymui.

Atkreipiamas dėmesys tų gavėjų, kurie yra gavę pranešimus apie į Lietuvą atvykstančią siuntą iš trečiosios šalies – jeigu siunta iki rugpjūčio 25 dienos dar nebuvo pasiekusi Lietuvos pašto logistikos centro, siuntos deklaravimo ir apmokėjimo būdą prašysime pasirinkti iš naujo. Pasitikrinti, ar siunta atvykusi, galima Lietuvos pašto siuntų sekimo platformoje. Visi gavėjai, kuriems reikės atlikti veiksmus pakartotinai, siuntai atvykus, bus informuoti atskiru pranešimu.

Jeigu siunta atvyksta su pirkimo metu apmokėtu PVM, jų deklaravimo procesas nesikeičia – kaip ir iki šiol jos automatiškai deklaruojamos per Lietuvos paštą.

Visą svarbiausią informaciją apie siuntų iš trečiųjų šalių deklaravimo ir apmokėjimo tvarką galima rasti specialiame Lietuvos pašto puslapyje čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas