Tai sprogdino internetą: automobilių rinkos pokyčiai ir krizė, džiugios „Xiaomi“ naujienos ir netikėti pranešimai iš „Huawei“

Lukas Snarskis

2021-09-05, 15:40 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

0 komentarų
Tai sprogdino internetą: automobilių rinkos pokyčiai ir krizė, džiugios „Xiaomi“ naujienos ir netikėti pranešimai iš „Huawei“

Pirmoji rugsėjo savaitė jau beveik baigėsi, o šiandien mes dalinamės populiariausiomis šios savaitės naujienomis, kurios sulaukė daugiausiai Jūsų dėmesio.

35 šių metų savaitę daugiausiai dėmesio sulaukė naujienos apie elektromobilius bei išmaniųjų telefonų gamintojai iš Kinijos. Daugybės dėmesio sulaukė naujos įkrovimo technologijos, kurios sutrumpins elektromobilių įkrovimo laiką, o taip pat ir liūdnos naujienos susijusios su lustų trūkumu. Dėmesio centre atsidūrė ir „Xiaomi“ su „Huawei“, o plačiau apie viską – kiek žemiau.

Naujos greito įkrovimo technologijos

Vis daugiau automobilių gamintojų žengia į elektra varomų transporto priemonių rinką, o didėjanti konkurencija verčia ieškoti technologinių sprendimų, kurie užtikrina didesnį praktiškumą ir leidžia patenkinti įvairiausius vairuotojų poreikius. Per keletą metų gamintojams pavyko pasiekti ypač didelio progreso elektromobilių efektyvumo ir viena įkrova įveikiamo atstumo atžvilgiais, o dabar sparčiai modernizuojama kita sritis – greitasis akumuliatorių įkrovimas.

„Daugėja elektromobilių, kurie gali priimti didelę įkrovimo galią. Kiek anksčiau maksimalus įkrovos galingumas buvo 150 kW, o dabar yra ne vienas modelis, kuris gali priimti kur kas didesnį galingumą. Pavyzdžiui, „Porsche Taycan“, kurio įkrovimo galia siekia 270 kW, tačiau reikia pastebėti, kad jis negali tokios galios priimti pastoviai ir pasiekus tam tikrą lygį, priimamas galingumas krenta“, – pastebi elektrifikacijos technologijų bendrovės „ABB E-mobility“ komercijos specialistė Goda Montvidaitė.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

„Android 12“ atkeliauja į „Xiaomi“ telefonus

JAV korporacija „Google“ jau yra pristačiusi „Android 12“ operacinę sistemą, tačiau kol kas ji yra testuojama ir prieinama tik kaip bandomoji versija. Šiemet, priešingai nei anksčiau, šią platformos versiją gali išbandyti gerokai daugiau vartotojų, tačiau pilna versija pasirodys tik rugpjūčio mėnesį.

Daugelis su nekantrumu laukia kada „Android 12“ atkeliaus, o vienas populiariausių klausimų – kokiuose telefonuose ši operacinės sistemos versija bus prieinama ir kada. Daugelis gamintojų jau dabar ruošia naujinius, o tarp jų patenka ir „Xiaomi“. Kaip žinia, ši Kinijos milžinė nėra lyderė atnaujinant savo produktus.

Ir nors „Xiaomi“ kol kas nėra oficialiai paskelbę kada ir kokie išmanieji telefonai sulauks atnaujinimų, tačiau internete jau plinta neoficialus sąrašas. Kaip skelbia „Xiaomiui“, galimai atnaujinimo sulaukiančių įrenginių sąrašas sudarytas remiantis viešoje erdvėje sklandančia informacija, o taip pat pasitelkiant šaltinius „Xiaomi“ kompanijos viduje.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

Pasaulinis mikroschemų trūkumas naikina automobilių rinką

Pasaulinis puslaidininkių mikroschemų trūkumas praėjusią savaitę dar kartą smogė automobilių pramonei, o visame pasaulyje iš gamybos grafikų buvo išbraukta daugiau nei 445 000 automobilių ir sunkvežimių – tokius duomenis rodo naujausi „AutoForecast Solutions“ skaičiavimai.

AFS teigia, kad, remiantis naujausia informacija, labiausiai nukentėjo automobilių gamybos planai Kinijoje. Surinkimo gamyklos iš savo tvarkaraščių pašalino dar 315 000 transporto priemonių. Tiekimo linijos sutrikimo perspektyvos išlieka niūrios.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

„Huawei“ paslapčia išleido EMUI vartotojo sąsajos atnaujinimą

JAV sankcijų sukaustyta Kinijos milžinė „Huawei“ jau daugiau nei metus yra sutelkusi dėmesį į naujosios „HarmonyOS“ operacinės sistemos kūrimą bei plėtojimą. Gamintojas stengiasi atnaujinti senesnius Kinijoje parduodamus išmaniuosius telefonus iš EMUI į „HarmonyOS“, o naujesni įrenginiai šią naują operacinę sistemą gauna „tiesiai iš dėžutės“.

Visgi, jeigu manėte, kad „Huawei“ pamiršo apie EMUI, galime nuraminti, kad taip tikrai nėra, kadangi gamintojais patyliukais pristatė „EMUI 12“. Taip, „EMUI 12“ jau yra oficialiai pristatyta bei savo vartotojus gali nudžiuginti atnaujinta vartotojo sąsaja bei daugybę kitų atnaujinimų. Šios operacinės versijos pristatymas reiškia, kad „Huawei“ vis dar palaiko EMUI, skirtą įrenginiams, išleistiems už Kinijos ribų.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

„Xiaomi“ oficialiai įregistravo savo automobilį verslą

Kinijos milžinė „Xiaomi“ yra puikiai žinoma dėl savo kuriamų išmaniųjų telefonų ar kitų smulkios elektronikos produktų, kurie yra populiarūs visame pasaulyje. Tačiau kompanijos vadovai jau kuris laikas planuoja žengti į visiškai naujus vandenius. Kalbos apie bendrovės planus sukurti elektrinį automobilį sklando jau seniai, o dabar buvo žengtas ir didžiulis žingsnis šiuo klausimu.

Pranešama, jog kompanijos atstovai užregistravo naują kompaniją, kuri yra skirta būtent automobilių sektoriui. Naujasis padalinys veiks po „Xiaomi EV, Inc.“ vardu, o šios bendrovės kapitalas siekia 1,55 mlrd. JAV dolerių. Dar kovo mėnesį, „Xiaomi“ atstovai skelbė, kad per ateinančius 10 metų planuojama investuoti daugiau nei 10 mlrd. JAV dolerių į naująjį verslą.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas