Tai sprogdino internetą: benzininių automobilių eros pabaiga, „Samsung“ reakcija į skundus, „Xiaomi“ perspėjimai ir žingsniai automobilių rinkoje

Tai sprogdino internetą: benzininių automobilių eros pabaiga, „Samsung“ reakcija į skundus, „Xiaomi“ perspėjimai ir žingsniai automobilių rinkoje

Pirmoji rugpjūčio savaitė jau beveik baigėsi, o šiandien mes dalinamės populiariausiomis šios savaitės naujienomis, kurios sulaukė daugiausiai Jūsų dėmesio.

32 šių metų savaitę daugiausiai dėmesio sulaukė socialinio tinklo „Twitter“ pokyčiai, liūdna statistika benzininiams automobiliams, o taip pat ir „Samsung“ reakcija į vartotojų skundus bei „Xiaomi“ perspėjimai dėl naujojo „Mi Mix 4“ flagmano. Žinoma, vertėtų nepamiršti ir „Xiaomi“ planų kurti išmanųjį automobilį, o trumpai apie tai skaityti galite čia.

„Twitter“ išbando naują įrankį, kovoje su dezinformacija

Socialinių tinklai, tokie kaip „Facebook“ ir „Twitter“, jau kurį laiką savo platformose aktyviai moderuoja informaciją, susijusią su COVID-19 pandemija bei dar praėjusiais metais įvykusius JAV prezidento rinkimus. Kitos informacinės platformos, tokios kaip „YouTube“, daro tą patį. Tačiau pastaruoju metu Baltieji rūmai šioms informacinėms platformoms didina spaudimą imtis papildomų veiksmų.

Dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas teigė, kad suklastotos naujienos, susijusios su COVID-19, socialinėje žiniasklaidoje tiesiogine to žodžio prasme žudo žmones. Siekdamas sumažinti dezinformacijos plitimą tokiomis temomis kaip COVID-19, vakcinos ir JAV prezidento rinkimai, „Twitter“ šiuo metu išbando naują procesą, leidžiantį vartotojams pranešti apie socialinėje erdvėje esančią bei faktų neatitinkančią informaciją.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

Benzininių automobilių pikas – jau praeityje

Daug dėmesio sulaukiantys „Didžiojo Trejeto“ automobilių gamintojai neseniai prisijungė prie prezidento Joe Bideno ir paskelbė, kad norėtų, kad 40 proc. parduodamų automobilių po dešimtmečio būtų bent iš dalies elektriniai. Tai įprastai laikoma neryžtingu terminu - dauguma EV ekspertų tikisi, kad perėjimas įvyks daug greičiau. Sandy Munro sako, kad jei iki 2028 m. dauguma naujų transporto priemonių JAV nebus elektrinės, „Šiaurės Amerikoje nebus originalių gamintojų“.

Neseniai „Bloomberg“ straipsnyje buvo drąsiai teigiama, kad vidaus degimo variklių (ICE) transporto priemonių pardavimai jau pasiekė aukščiausią tašką, todėl pasaulinė automobilių pramonės ateitis priklauso EV. Straipsnyje pateikiamos kai kurios tendencijos, kuriomis grindžiama ši prognozė, iliustruotos daugybe grafikų.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

„Xiaomi Mi Mix 4“ tikrai netiks asmenukių gerbėjams

Kinijos kompanija „Xiaomi“ praėjusią savaitę pristatė daugybę naujų produktų, o tarp jų ir nemažai dėmesio sulaukusį „Mi Mix 4“ išmanųjį telefoną. Tai yra pirmasis bendrovės įrenginys su priekine kamera, esančia po ekranu. Bendrovė tai vadina CUP (angl. Camera under panel) ir buvo sukurta taip, kad būtų galima mėgautis viso ekrano patirtimi asmenukių kokybės sąskaita.

Apie šį įmonės sprendimą „Weibo“ svetainėje patvirtino „Xiaomi“ vyresnysis viceprezidentas William Lu. Jis rekomendavo vartotojams pirkti įrenginius su ekrano išpjovomis ar panašiais sprendimais, jeigu jie nori iš asmenukių kameros išgauti geriausią rezultatą.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

Iš „Samsung“ telefonų išnyks įkyrios reklamos

Nors „Samsung“ neseniai išleido išmaniųjų telefonų modelius, kurie sulaukė išties neblogų įvertinimų, visgi Pietų Korėjos bendrovė įsitraukė į gana nemalonią praktiką, pradėjus rodyti reklaminius skelbimus savo sukurtose aplikacijose, tokiose kaip „Weather“, „Pay“ ir „Theme“ ir kt. Sukeltas nepasitenkinimas neliko nepastebėtas ir „Samsung“ atstovų.

Kompanijos atstovai, visai neseniai, informavo telefonų vartotojus, jog Pietų Korėjos technologijų milžinas netrukus imsis papildomų veiksmų šiai situacijai pagerinti. Portalui „The Verge“ paruoštame pranešime, „Samsung“ patvirtino, kad iki šių metų pabaigos nustos rodyti visus reklaminius skelbimus savo patentuotose mobiliose aplikacijose.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

„Xiaomi“ jau netrukus pristatys savo automobilį

Šių metų pradžioje, kovo mėnesį, „Xiaomi“ oficialiai paskelbė apie savo išmaniųjų elektromobilių verslo pradžią. Taip pat buvo patvirtinta, kad naujajam padaliniui vadovaus bendrovės įkūrėjas ir generalinis direktorius Lei Junas.

Po oficialaus pranešimo Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojas derasi su keliais automobilių gamintojais dėl partnerystės, tačiau ilgą laiką po pranešimo paskelbimo nebuvo gauta jokių, su naujuoju ,,Xiaomi‘‘ padaliniu, susijusių žinių. Tačiau pastaruoju metu buvo pranešta, kad „Xiaomi“ nori įsigyti Kinijos „Evergrande“ elektromobilių padalinio akcijų.

Dabar, naujausioje „Science Innovation Board Daily“ ataskaitoje, teigiama, kad „Xiaomi“ kurs savo automobilį nuo nulio, o išsamią informaciją apie tai oficialiai atskleis jau kitą savaitę. Šaltiniai Kinijoje taip pat atskleidė, kad bendrovė palaikė ryšius su visame pasaulyje žinomu automobilių dalių ir išmetamųjų teršalų technologijų tiekėju, taip pat rengia ir dizaino planą.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas