Tai sprogdino internetą: beprotiški japonų sprendimai, puikios naujienos „Samsung“ telefonų savininkams ir prie išnykimo ribos atsidūrusi Vokietijos automobilių milžinė

Lukas Snarskis

2022-11-27, 14:25 (atnaujinta 2022-11-28, 10:36)

1 komentaras

Iki 2022 metų pabaigos liko jau tik kiek daugiau nei mėnesis. Pastaroji lapkričio savaitė geriausiai žinoma kaip išpardavimų laikotarpis, nes būtent šią savaitę vyko „Black Friday“ išpardavimai, o daugelis pardavėjų akcijas paskelbė dar savaitės pradžioje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tai sprogdino internetą: beprotiški japonų sprendimai, puikios naujienos „Samsung“ telefonų savininkams ir prie išnykimo ribos atsidūrusi Vokietijos automobilių milžinė

Tačiau ne vien išpardavimai domino skaitytojus internete. Šiandien pateikiame populiariausių 47 metų savaitės naujienų apžvalgą, kurioje beprotiški japonų sprendimai, puikių naujienų sulaukiantys „Samsung“ vartotojai bei netrukus visiškai pasikeisianti skydžių patirtis. Apie tai ir daugiau skaitykite šiame tekste.

Japonai sugalvojo neįtikėtiną būdą kaip konkuruoti su „Tesla“

Automobiliuose vis dažniau galima rasti įvairių papildomų funkcijų, kurios ne tik supaprastina vairavimą, tačiau ir suteikia papildomų galimybių. Japonijos bendrovė „Honda“ visa tai ketina pakelti į visiškai naują lygį, o norimų rezultatų bus siekiama su technologijų bendrove „Sony“. Šių dviejų kompanijų tikslas – pasiūlyti neišdildomą programinės įrangos galimybių paketą ateities automobiliams.

Dvi Japonijos bendrovės, dar rugsėjo mėnesį, įkūrė bendrą įmonę, kuri gavo „Sony Honda Mobility“ pavadinimą. Ir nors oficialiai nėra paskelbta apie jokius bendrus produktus ar projektus, tačiau jau žinoma, kad pagrindinis tikslas – konkuruoti su kitais automobilių gamintojais elektromobilių rinkoje. Viena pagrindinių idėjų – pasiūlyti „Sony PlayStation 5“ žaidimų kompiuterius automobiliuose.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Lietuvių pamėgta Vokietijos automobilių milžinė – ties prarajos riba

Pranešama, kad „Audi“ pardavimai Europoje sumažėjo maždaug 15 proc., o kompanijos atstovai neslepia, jog prekiniui ženklui reikalinga reorganizacija ir spartesnis perėjimas prie elektromobilių gamybos. „Audi“ direktorių tarybos narė Hildegard Wortmann turi dar liūdnesnių prognozių – dešimties metų laikotarpyje bendrovės gali visai nebelikti.

H.Wortmann apie miglotą „Audi“ ateitį šnekėjo dar praėjusiais metais, o prie šios temos sugrįžo ir vėl. Jos teigimu, artimiausi keli metai bus kritiniai, kuomet ir spręsis tolimesnis bendrovės, kuri priklauso „Volkswagen“ grupei likimas. Direktorių tarybos narės įsitikinimu, „Audi“ privalo nedelsiant atlikti reorganizaciją, kas turėtų padėti išgyventi šį sunkų periodą.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Pristatytas praktiškai nesunaikinamas įrenginys su dviem ekranais, milžiniškos talpos baterija ir už žemą kainą

Kompanijos atstovai neseniai pademonstravo naująjį „Oukitel WP21“ itin atsparų išmanųjį telefoną, kuris pasiūlys ne tik jau įprastas atsparumo savybes, tačiau ir milžiniškos talpos baterija, o taip pat ir AMOLED ekraną su aukštu atsinaujinimo dažniu. Naujojo įrenginio kaina sieks 270 eurų, o jo prekyba prasidės jau lapkričio 24 dieną.

Naujasis „Oukitel WP21“ pasižymės 6,78 colių įstrižainės AMOLED ekranu su 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Įdomu tai, jog nugarėlėje įmontuotas ir dar vienas, nedidelis, ekranas, kuris pateiks svarbiausią informaciją – naujausius pranešimus, muzikos valdymą ir pan. Gamintojas pastarąjį ekraną aprūpino ir įvairiais dizainais, kuriuos bus galima pasikeisti tarp įrenginio nustatymų.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

„Samsung“ telefonų savininkams tai pateks: visi bendrovės įrenginiai, kurie jau gavo „Android 13“ atnaujinimą

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ pastaruoju metu demonstruoja pavyzdinį tempą kaip reikia atnaujinti savo išmaniųjų telefonų programinę įrangą. Dar prieš keletą metų, gamintojas sulaukdavo gausybės skundų dėl itin lėtų „Android“ atnaujinimų, tačiau situacija šiandien visiškai kitokia.

„Samsung“ jau kuris laikas atnaujina savo išmaniuosius telefonus, į kuriuos atkeliauja „Android 13“ operacinė sistema ir „One UI 5.0“ vartotojo sąsaja. Mes jau rašėme apie tai, jog atnaujinimų sulaukė „Galaxy S22“ įrenginių serija, o taip pat ir senesni „Galaxy S“ serijos modeliai. Tačiau tai tikrai nėra viskas.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Skrydžiai Europoje netrukus pasikeis amžiams

Kaip skelbia „The Brussels Times“, Europos Komisija suderino judriojo ryšio teisės aktus su naujausiais standartais, o tai reiškia, kad 5G ryšio technologija galės būti naudojama ir lėktuvuose. Europos Sąjungoje veikiančios oro transporto bendrovės savo orlaiviuose galės įdiegti 5G technologiją, o tai turėtų būti džiugi naujiena keliaujantiems.

„Dangus nebėra riba, kai kalbama apie greitą ir didelės spartos ryšį, – tikino už vidaus rinką atsakingas ES Komisijos narys Thierry Bretonas. – 5G suteiks galimybę teikti novatoriškas paslaugas žmonėms ir augimo galimybes Europos įmonėms.“

Plačiau apie tai skaitykite čia.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas