Tai sprogdino internetą: masinis elektromobilių atšaukimas, Norvegijos automobilių rinkos ypatumai, „Xiaomi“ pokyčiai ir neįtikėtinai pigus „Opel“ produktas

Lukas Snarskis

2021-08-29, 15:30

1 komentaras
Tai sprogdino internetą: masinis elektromobilių atšaukimas, Norvegijos automobilių rinkos ypatumai, „Xiaomi“ pokyčiai ir neįtikėtinai pigus „Opel“ produktas

Pirmoji rugpjūčio savaitė jau beveik baigėsi, o šiandien mes dalinamės populiariausiomis šios savaitės naujienomis, kurios sulaukė daugiausiai Jūsų dėmesio.

34 šių metų savaitę daugiausiai dėmesio sulaukė „General Motors“ kompanijos nesėkmė su „Chevrolet Bolt“ elektromobiliais, o taip pat ir ženkliai mažėjantis tradicinių automobilių populiarumas Norvegijoje, „Xiaomi“ pokyčiai, kurie susiję su populiariausia įrenginių serija, itin pigus „Opel“ elektromobilis bei „Huawei“ agonija.

GM problemos su „Chevrolet Bolt“ baterijomis

JAV milžinės „General Motors“ problemos su elektromobilių baterijomis – niekaip nesibaigia. Praėjusiais metais prasidėjusios bėdos tęsiasi ir toliau, o tai ne tik kainuos daugybę pinigų, tačiau ir sukelia pirkėjams nemažai nepatogumų.

„General Motors“ pakeis visų iki šiol sukurtų „Chevrolet Bolt“ akumuliatorių modulius, o tai iš viso automobilių gamintojui kainuos daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių. GM teigia, kad ankstesnio „Bolt“ atšaukimo didinimas dėl galimo gaisro pavojaus yra savanoriškas ir atliekamas saugumo sumetimais . Į padidintą atšauktų automobilių sąrašą patenka ir 2020–2022 metų modeliai ir kai kurie 2019 metais išleisti variantai, kurie anksčiau nebuvo įtraukti. Taip pat atšauktas naujasis „Bolt EUV“ krosoveris.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

Elektromobilių dominavimas Norvegijoje

Norvegija padėjo visuomenei aiškiau pamatyti ateities, kurioje elektromobiliai rinkoje išstumia iškastiniu kuru varomus automobilius, perspektyvas.

Naujausi Norvegijos naujų automobilių pardavimo duomenys rodo, kad iškastiniu kuru varomų automobilių rinka mažėja beprotišku tempu. Kaip valstybė, Norvegija yra labai stipriai pažengusi elektromobilių bei jų infrastruktūros adaptacijos klausimais. Šalyje taikomi dideli mokesčiai transporto priemonėms, kurios varomos iškastiniu kuru, o tai stipriai parodoma jų kainą ir žalą aplinkai ir visuomenės sveikatai.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

„Xiaomi“ atsisako „Mi“ serijos pavadinimo

Vos prieš kelias savaites „Xiaomi“ pristatė naują „Mix“ serijos išmanųjį telefoną - „Xiaomi Mix 4“. Pristatymas įsimintinas tuo, kad prie naujojo modelio neatsirado įprastas „Mi“ prekės ženklas. Dabar, pasak „Xiaomi“ kompanijos pranešimo, skirto „XDA-Developers“ bendruomenei, kompanijos ateitis – be šio prekės ženklo.

Darant prielaidą, kad „Xiaomi“ ilgam laikysis šios naujos struktūros, o tai reiškia, jog šių metų pabaigoje mes neišvysime „Xiaomi Mi 12“ išmaniojo telefono. Vietoj to, šis kompanijos flagmanas bus pristatytas jau kaip „Xiaomi 12“. Tai reiškia didžiulį pokytį, nes bendrovė naudojo „Mi“ ženklą nuo pat pirmojo išmaniojo telefono „Mi 1“.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

„Huawei“ pradėjo pardavinėti naudotus telefonus

Kinijos kompanijos „Huawei“ ateitis – daugiau nei miglota. Vos prieš keletą metų ši milžinė dar galėjo džiaugtis pakilimu į antrąją vietą pagal išmaniųjų telefonų pardavimus, o šiai dienai situacija yra apsivertusi aukštyn kojomis. Niekam ne paslaptis, jog „Huawei“ yra supančiota JAV Vyriausybės pritaikytų sankcijų, kurios verčia kompanijos vadovų ieškoti pačių netikėčiausių sprendimų.

Ir nors bendrovė pastaruoju metu daugiausiai dėmesio skiria „HarmonyOS“ operacinės sistemos plėtojimui, tačiau „Huawei“ vadovai nėra linkę apleisti ir išmaniųjų telefonų verslo, kuris po visų sankcijų – iš esmės yra itin stipriai apribotas. Tačiau bent jau vietinėje rinkoje, Kinijos milžinė rado įdomų sprendimą – pradeda pardavinėti naudotus telefonus.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

„Opel“ pristatė itin pigų elektromobilį

„Opel“ savo modeliu „Rocks-e“ nusitaikė į miesto keleivius ir jaunus vairuotojus. Dviejų vietų visiškai elektrinis mikroautobusas Vokietijoje pasirodys rudenį. Kitoms rinkoms jis bus pasiūlytas vėliau, teigiama oficialiame „Opel“ pranešime spaudai.

„Rocks-e“ yra pagrįstas „Ami“ modeliu, kurį parduoda dukterinė „Stellantis“ bendrovė „Citroen“. Naujasis „Opel“ modelis rinkoje bus pozicionuojamas žemiau už mažąjį hečbeką „Corsa“ ir jo kaina bus tokia, kokią gali sau leisti beveik kiekvienas vairuotojas, įskaitant net ir mažiausiai patyrusius naujokus kelyje.

Plačiau apie tai skaitykite paspaudę čia.

1 komentarų

Xd

Va, va. Visos ydos išlindo iš elektromobilų. Automobilis su vidaus degimo varikliu vistiek bus geresnis už elektromobilį

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas