„Telia“ sulaukė pripažinimo: tapo aplinkai draugiškiausia 2021 metų įmone Lietuvoje

„Telia“ sulaukė pripažinimo: tapo aplinkai draugiškiausia 2021 metų įmone Lietuvoje

Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose (NAVA) „Telia“ išrinkta aplinkai draugiškiausia įmone didelių įmonių kategorijoje. Bendrovė įvertinta už tvarius veiklos sprendimus ir atsakingą tiekimo grandinės formavimą.

„Aplinkosaugą esame išskyrę kaip kertinę savo tvarios veiklos sritį ir išsikėlėme ambicingus aplinkosaugos tikslus, kurių siekia visa „Telia Company“ įmonių grupė. Į tai įtraukiame ir savo darbuotojus, ir esamus ar naujus tiekėjus bei partnerius. NAVA įvertinimas yra svarbus patvirtinimas, kad judame teisinga kryptimi, o kartu ir įpareigojimas tęsti šią tvarumo kelionę“, – sako Aurelija Žėkienė, „Telia“ kokybės, procesų, darbuotojų saugos ir aplinkosaugos komandos vadovė.

NAVA apdovanojimuose buvo įvertintas svarus „Telia“ indėlis aplinkosaugos srityje. „Telia“ veikla jau dabar yra neutrali klimatui – įmonė naudoja specialius anglies dioksido (CO2) kompensavimo mechanizmus bei žaliąją energiją, kuri sudaro 100 proc. bendrovės sunaudojamos elektros. Ją naudoja ir „Telia“ duomenų centrai, kuriuose įdiegta energiją tausojanti moderni aušinimo įranga. Dėl to kasmet sutaupoma apie 575 tonos CO2 – tai atitinka maždaug 130 automobilių per metus išmetamo CO2 kiekį.

Atsižvelgta ir į kitas pernai metų „Telia“ tvarias naujienas, kurias bendrovė pristatė rinkoje pirmoji: atnaujintus telefonus, kurie prieš grąžinant į prekybą nuodugniai patikrinami specialistų, „Ekoreitingo“ iniciatyvą, kuri vertina mygtukinių ir išmaniųjų telefonų poveikį aplinkai, ir kt.

Tvarumą rinktis „Telia“ skatina ir visus savo tiekėjus bei partnerius: pernai metais buvo rengiami specialūs seminarai, konsultacijos, kurios padėjo ne vienai įmonei skirti daugiau dėmesio CO2 rodiklių stebėjimui ir mažinimui ar kitiems aplinkosauginiams klausimams spręsti.

„Visa „Telia“ įmonių grupė savo aplinkosaugos siekius grindžia ir matuoja Mokslu paremtų tikslų iniciatyva. Mums svarbu, kad šį kelią rinktųsi ir mūsų partneriai. Kadangi esame tarptautinė įmonė, matuojame rezultatus bei jų pokytį visos grupės mastu. Pavyzdžiui, jau 7 iš 10 grupės tiekėjų, išmetančių daugiausiai anglies dvideginio tiekimo grandinėje, nustatė arba įsipareigojo nustatyti mokslu pagrįstus tikslus. Tai – didelis pasiekimas“, – sako A. Žėkienė.

Nacionalinis atsakingo verslo apdovanojimas (NAVA) – tai nuo 2008 m. vykdoma valstybės institucijų iniciatyva Lietuvoje, kuria siekiama didinti žinomumą apie įmonių socialinės atsakomybės naudą verslui, valstybei ir kiekvienam žmogui bei skatinti šalies įmones diegti socialinės atsakomybės principus savo veikloje. Šis konkursas skatina gerąją įmonių konkurenciją ne siekiant pelno, o didinant savo socialinę atsakomybę. Nuo 2013 m. šiuos apdovanojimus organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Ekonomikos ir inovacijų ministerija bei Aplinkos ministerija kartu su socialiniais partneriais.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas