„TikTok” dienos suskaičiuotos? „Instagram” oficialiai pristatė konkurentą „Reels”

Ignas Petrikonis

2020-08-08, 18:00 (atnaujinta 2023-04-15, 10:56)

0 komentarų
„TikTok” dienos suskaičiuotos? „Instagram” oficialiai pristatė konkurentą „Reels”

JAV prezidentas Donaldas Trumpas prieš porą dienų išleido porą vykdomųjų įsakymų, kuriais draudžiama JAV kompanijoms ir piličiams turėti prekybinių ryšių su „TikTok” valdančia kinų korporacija, motyvuojant grėsme nacionaliniam saugumui. Nors iš esmės tai reiškia, kad amerikiečių įmonės tiesiog negalės pirkti reklamos šioje platformoje ar jos kūrėjams teikti vienokių ar kitokių paslaugų, vyresnysis prezidento administracijos pareigūnas pabrėžė, jog net aplikacijos atsisiuntimas bus laikomas nelegaliu. Tai reiškia, jog po 45 dienų (tada pradės veikti įsakymai) JAV rinkoje „TikTok” vietoje atsivers didelė tuščia niša. Visgi tai ilgai netruks - „Instagram” prieš porą dienų oficialiai pristatė „TikTok” kloną „Reels”.

„Reels” platforma, nors nebuvo labai plačiai nušviesta žiniasklaidoje, nebuvo koks nors itin slaptas „Facebook” priklausančio socialinio tinklo projektas. Ji debiutavo Brazilijoje dar prieš porą mėnesių, per kuriuos buvo vykdomas aktyvus paslaugos testavimas. Vėliau „Reels” buvo pristatytas Indijoje, kai šios šalies vyriausybė uždraudė daugybę kiniškų programėlių, įskaitant ir „TikTok”, motyvuodama gyventojų šnipinėjimu. Na, o prieš porą dienų „Reels” tapo prieinamas 50 šalių - JAV, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Australijoje ir daugelyje kitų. Deja, kol kas nepanašu, jog „Reels” veiktų Lietuvoje.

„Reels” galima rasti „Instagram” kameros viršutiniame kairiajame kampe. Paspaudus mygtuką, bus galima įrašyti 15 sekundžių trukmės vaizdo įrašus su garsu, įvairiais efektais ir naujoviškais kūrybos įrankiais, tokiais kaip išplėstos realybės efektai.

Užfiksuotais „Reels” klipais vartotojai gali dalintis panašiai kaip įprastais „Instagram” įrašais, tačiau kiekvienoje paskyroje tam bus skirta speciali skiltis. Nustatymuose ją bus galima padaryti matoma visiems arba tik sekėjams.

„Instagram” taip pat leis išsaugoti „Reels” klipų juodraščius, kuriuos galėsite redaguoti vėliau, prieš paskelbdami - pakeisti viršelio paveikslėlį ir pasinauodoti kitais įrankiais. „Reels” patirtis bus panaši į nuotraukos ar bet kokio vaizdo įrašo žiūrėjimą „Instagram” tinkle. Trumpi klipai taip pat pasirodys vartotojų naujienų juostoje ar „Discover” skiltyje, o „Instagram” savo ruožtu geriausiems „Reels” suteiks „Featured” žymę, kas padės vartotojams lengviau rasti originalaus ir įkvepiančio turinio.

Akivaizdu, jog „Instagram” nė neslepia ketinimų susprogdinti „TikTok” burbulą, pasiūlydama pagrindinę konkurentų sėkmės formulę visiems jau žinomoje ir pažįstamoje programėlėje. Situacija labai primena keletos metų senumo istoriją su „Snapchat”, kai „Facebook” nepavykus įsigyti šios perspektyvios platformos, buvo pasiūlytas „Instagram Stories” funkcionalumas, praktiškai į šipulius sudaužęs „Snapchat” sėkmę.

Kaip jau minėjome, „Reels” kol kas neprieinamas Lietuvoje, tačiau jei gyvenate užsienyje, galimai jau galite pasinauodoti naująja „Instagram” platforma. Žinoma, tam būtina įsidiegti naujausią programėlės versiją.

Jei jau išbandėte „Reels”, kviečiame pasidalinti įspūdžiais komentaruose. Taip pat norėtume paklausti, ar tikite, kad „Instagram Reels” pavyks ant kelių parklupdyti „TikTok”, kaip kažkada įvyko su „Snapchat”?

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas