Tokių apdovanojimų Ukraina dar nebuvo gavusi: Rusijos internetą terorizuojantys ukrainiečiai sulaukė pripažinimo

Tokių apdovanojimų Ukraina dar nebuvo gavusi: Rusijos internetą terorizuojantys ukrainiečiai sulaukė pripažinimo

Karas Ukrainoje vis dar tęsiasi ne tik šalies teritorijoje, tačiau ir internetinėje erdvėje. Per pastaruosius keletą metų, Rusijos kibernetinės pajėgos ne kartą atakavo Ukrainą virtualioje erdvėje, o nuo to kentėjo įvairūs šalies tinklalapiai, bankinės sistemos ar net žiniasklaida. Tačiau Rusijos pradėta karinė invazija sujungė didžiulę bendruomenę, kuri dabar kovoja prieš pastarąją šalį, o tai neliko nepastebėta ir kitų.

Didžiausio Europoje kibernetinio saugumo renginio „CYBERSEC Europe“ kibernetinio saugumo forumo metu, pirmąsyk apdovanojimų sulaukė ir Ukraina. Už herojišką kovą su Rusijos agresija, šaliai įteikti du „CYBERSEC“ apdovanojimai. Tokiomis naujienomis pasidalino ir Ukrainos ministras pirmininkas Mykhailas Fedorovas, apie tai paskelbdamas socialiniame tinkle „Telegram“.

„Visų pirma, šis apdovanojimas svarbus visai kibernetinei bendruomenei ir savanoriams, kurie šiandien yra kartu su mumis pirmame pasaulyje kibernetiniame kare. Nors mūsų drąsūs kariai įrodinėjo, kad vadinamoji „antroji pasaulio armija“ yra paprasti plėšikai ir žudikai, mūsų IT bendruomenė paneigė mitą apie Rusiją kaip stipriausią kibernetinę valstybę. Tai, ką dabar stebi pasaulis, yra unikalu. Tai naujo lygio patirtis ne tik mums, bet ir kitoms šalims. Mes kartu tai tyrinėjame ir intuityviai randame sprendimus, kurie padėtų kovoti su šia grėsme. Noriu padėkoti visiems, kurie kartu su mumis gina Ukrainą skaitmeniniame fronte. Tai mūsų bendra pergalė! Esu tikras, kad pergalių ateityje bus tik daugiau“, – rašoma pranešime.

Apdovanojimai Ukrainai skirti už herojišką pasipriešinimą Rusijos agresijai, o taip pat ir už demokratinės valstybės sienų gynybą virtualioje erdvėje. Priminsime, jog nuo pat karo pradžios Ukraina suvienijo didžiulę grupę IT specialistų ir ne tik, tam, kad kovotų virtualioje erdvėje prieš agresorę. Šiai dienai „Telegram“ kanale „IT ARMY of Ukraine“ yra daugiau nei 272 tūkst. žmonių.

Priminsime, jog „CYBERSEC“ apdovanojimai yra „CYBERSEC Europe“ kibernetinio saugumo forumo, vieno didžiausių kibernetinio saugumo renginių Europoje, dalis. Nuo 2015 metų „CYBERSEC“ suburia kibernetinius specialistus, autoritetus ir ekspertus iš skirtingų gyvenimo sričių. Pagrindinis tikslas – sukurti ir įgyvendinti efektyviausius sprendimus, kurie padėtų spręsti aktualias pasaulinio kibernetinio saugumo problemas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas