Vasara su serialais ir filmais: kurią turinio platformą pasirinkti?

Vasara su serialais ir filmais: kurią turinio platformą pasirinkti?

Vasara yra metas, kai daugiau laiko galima skirti savo poilsiui ir hobiams. Vienas populiariausių iš jų šiais laikais neabejotinai yra filmų ar serialų žiūrėjimas, o tam šiandien yra tikrai nemažai galimybių. Tačiau esant plačiai legalaus turinio platformų pasiūlai dažnai kyla klausimas – kurią iš jų pasirinkti? Apžvelkime pagrindinius pasirinkimus.

HBO

„Home Box Office“ arba HBO yra populiarus amerikietiškas TV tinklas, o „HBO Max“ jos internetinė turinio platforma. Nors ji Lietuvos vartotojams dar nėra prieinama, HBO turinį gali žiūrėti „Telia TV“ klientai. HBO garsėja savo originalia produkcija – klasika jau tapusiais ir naujais serialais, filmais, dokumentika bei TV laidomis. HBO dėka pasaulį yra išvydę tokie kultiniai serialai kaip „Sostų karai“ (ang. „Game of Thrones), „Sopranai: Mafijos kronika“ (ang. „The Sopranos“), Lietuvoje filmuotas „Černobylis“. Pernai HBO filmams ir serialams teko net 130 „Emmy“ nominacijų, o visą pasaulį prie ekranų prikaustė tokie serialai kaip „Merė iš Istauno“ (ang. „Mare of Easttown“) ar „Palikimas“ (ang. „Succession“).

„HBO neabejotinai yra viena iš pirmaujančių turinio platformų pasaulyje, išsiskirianti filmų ir serialų gausa bei kokybe. Tą įrodo ne tik milijonų žiūrovų simpatijos, bet ir kritikų įvertinimai. Būtent dėl šios priežasties HBO turinį siūlome „Telia TV“ žiūrovams, kurie mėgstamus HBO serialus gali žiūrėti tiek televizoriaus ekrane namuose, tiek kompiuteryje, planšetėje ar išmaniajame telefone“, – sako „Telia“ televizijos atstovė Agneta Tumė.

HBO platformoje šiuo metu yra daugiau nei 2000 valandų filmų ir serialų. Kaip teigia A. Tumė Lietuvoje šiuo metu populiariausiais išlieka neaplenkiamieji „Sostų Karai“ bei „Černobylis“. Nuo šių serialų neatsilieka ir naujausi serialų „Euforija“ (ang. „Euphoria“), „Paveldėjimas“ (ang. „Succession“), „Vakarų pasaulis“ (ang. „Westworld“) ir „Terapija“ (ang. „In Treatment“) sezonai.

„Netflix“

Kalbant apie populiariausias turinio platformas, be abejo, reikia paminėti „Netflix“. Ši platforma visame pasaulyje turi daugiau kaip 220 mln. prenumeratorių. „Netflix“ vartotojai gali žiūrėti originalią produkciją ir rinktinius iš plataus kitų platintojų filmų bei serialų rato. „Netflix“ galima rasti daugelį serialų-hitų, tokių kaip „Keisti dalykai“ (angl. „Stranger things“), „Kalmaro žaidimas“ (angl. „Squid games“) ar „Karalienės gambitas“ (angl. „Queen‘s gambit“).

Iš viso „Netflix“ kataloge yra apie 6000 filmų, serialų ir TV laidų. Tiesa, priklausomai nuo regiono, kuriame platforma naudojamasi, prieinamas turinys gali skirtis. Kaip ir daugelio kitų platformų, vienas iš „Netflix“ privalumų yra tas, kad prisijungus prie savo paskyros vartotojas filmus ir serialus gali žiūrėti skirtinguose įrenginiuose – televizoriuose, kompiuterių, planšečių ir telefonų ekranuose.

Šiuo metu Lietuvoje žiūrimiausia yra „Keisti dalykai“ ketvirtasis sezonas, kuris buvo filmuotas Lietuvoje. Šis serialas jau 6 savaites išlieka tarp labiausiai žiūrimų įrašų platformoje.

Disney+

Šių metų birželio viduryje transliavimą Lietuvoje pradėjo „Disney+“ platforma. Nors ši platforma pradėjo veikti tik 2019 m., šiuo metu turi jau daugiau nei 130 mln. vartotojų visame pasaulyje. „Disney+“ žiūrovai gali rasti išskirtinį originalų turinį ir daugybę „Disney“, „Pixar“, „Marvel“, „Žvaigždžių karų“, „National Geographic“ serialų ir laidų serijų bei „Star“ pramoginį turinį.

Šioje turinio platformoje žiūrovai gali mėgautis legendiniais serialais „Simpsonai“ (ang. „The Simspons“) ir „Grey“ anatomija (ang. Grey‘s anatomy). Taip pat didelio populiarumo visame pasaulyje sulaukusiu ir „Oskaro“ statulėlę pelniusiu animaciniu filmuku „Enkanto“ (ang. „Encanto) bei „Disney“ ir „Pixar“ sukurtu ir „Oskarui“ nominuotu filmu „Lukas“ (ang. „Lukas“).

Platformos vartotojai gali naudoti iki keturių srautų vienu metu ir turi neribotą atsisiuntimų galimybę ne daugiau kaip dešimčiai įrenginių. Taip pat „Disney+“ leidžia sukurti iki septynių profilių, tarp kurių – galimybė tėvams konfigūruoti vaikų profilius. Taip tėvai gali prižiūrėti, kad vaikai naudotų jiems pritaikytą ir lengvai valdomą sąsają su jų amžių atitinkamu turiniu.

„Amazon Prime Video“

Lietuvoje mažiau žinomoje, tačiau Šiaurės Amerikoje tarp populiariausių esančioje „Amazon Prime Video“ platformoje taip pat netrūksta originalaus turinio. Tarp „Amazon Prime Video“ siūlomų filmų ir serialų tokie pavadinimai kaip „Berniukai“ (ang. „The Boys“), „Gvajavos sala“ (ang. „Guava Island“), „Jack Ryan“ ir kt.

„Amazon Prime Video“ taip pat galima naudotis įvairiuose įrenginiuose, o vienu metu prisijungti prie trijų skirtingų. Be to, filmus ar serialus galima žiūrėti ir „offline“ režimu, prieš tai juos parsisiuntus į savo įrenginį. Tai yra naudinga, kai pramogų prireikia ten, kur nėra interneto ryšio – pavyzdžiui, skrendant lėktuvu.

„Curiosity Stream“

Priešingai negu aukščiau minėtos platformos, „Curiosity Stream“ yra orientuota išskirtinai į dokumentikos žanrą ir siūlo daugybę dokumentinių filmų įvairiausiomis temomis. Ši platforma yra ideali norintiems praplėsti savo akiratį ir sužinoti apie mus supantį pasaulį. Norintiems neapsiriboti serialų žiūrėjimu ši platforma gali pasiūlyti rimtesnio žanro turinio.

Nors vasara siūlo ir daugybę kitų pramogų ir malonumų, dėl to tikrai nebūtina praleisti geriausių filmų, serialų ir dokumentikos. Platus platformų, leidžiančių turinį žiūrėti bet kur ir bet kada, pasirinkimas suteikia tam puikias galimybes.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas