„Venipak“ plečia savo paštomatų tinklą: investuojama apvali suma, ne tik atnaujins esamus, bet ir pasiūlys naujus

Tarptautinė siuntų bendrovė „Venipak“ skelbia plėsianti paštomatų tinklą Lietuvoje. Pirmoji bekontakčius paštomatus rinkai pristačiusi bendrovė siuntoms atvers dar kelis tūkstančius papildomų durelių.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Venipak“ plečia savo paštomatų tinklą: investuojama apvali suma, ne tik atnaujins esamus, bet ir pasiūlys naujus

Šiuo metu Lietuvoje veikia 251 „Venipak“ paštomatas. Netrukus 90 iš jų bendrovė planuoja praplėsti, taip pat įrengti iki 50 naujų dvistulpių paštomatų, kurie turės atsiskaitymo kortele funkciją. Investicijoms skirta pusė milijono eurų. Paštomatų plėtra numatyta ir didmiesčiuose, ir regionuose, ypač ten, kur jų koncentracija mažesnė: Gargžduose, Kretingoje, Tauragėje, Jurbarke, Anykščiuose.

„Paštomatus kūrėme taip, kad prireikus galėtume operatyviai padidinti jų plotą. Įvertinę, kad didžiausius srautus generuojančiose vietose paštomatus jau dabar apkrauname bene 100 proc., nusprendėme plėstis. Papildomai statomi paštomatai, tikimės, atlieps klientų poreikius siuntas atsiimti arčiau namų“, – plėtrą komentuoja „Venipak“ generalinis direktorius Justas Šablinskas.

Daugiau nei pusė gyventojų renkasi paštomatus

Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, siųsdami ir atsiimdami pašto siuntinius, paštomatų paslaugomis naudojasi apie 55 proc. vartotojų. Šių metų balandžio mėn. „Venipak“ užsakymu atlikta Baltijos šalių gyventojų apklausa atskleidė, kad pristatymą iki durų renkasi vos 24 proc. lietuvių, 18 proc. latvių ir 15 proc. estų. O štai paštomatams prioritetą dėl patogumo teikia atitinkamai 64 proc., 62 proc. ir net 70 proc. Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojų.

J. Šablinsko vertinimu, tendencijos palankios ir vartotojams, ir paslaugų teikėjams. Pasak jo, tai ir pigesnis, ir aplinkai draugiškesnis siuntų pristatymo būdas.

„Galvodami apie paštomatų efektyvumą, sukūrėme QR kodu atidaromas dureles. Šiemet su technologijų komanda vėl tobuliname paslaugą, dėmesį skirdami aplinkos tausojimo principams. Be to, ir toliau privalome atliepti augančius klientų lūkesčius el. komercijos atžvilgiu. Vartotojai tikisi greičio, patogumo, siuntos pristatymo tą pačią dieną“, – apie paštomatų atnaujinimo procesą pasakoja „Venipak“ vadovas.

Dabar bendrovė valdo 251 paštomatą Lietuvoje, 201 Latvijoje. Estijoje šiuo metu vyksta paštomatų tinklo plėtros darbai. Klientai jau gali naudotis puse iš planuojamo įrengti 151 paštomato. „Venipak“ paštomatus gamina Lietuvoje.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas