Viskas, ką privalu žinoti apie „Eurovizijos“ finalą – kada pasirodys Lietuvos atstovė, kokios galimybės laimėti ir kaip balsuoti už labiausiai patikusias dainas?

Šiandien įvyks didysis 2023 metų „Eurovizijos“ finalas, kuriame pasirodys ir Lietuvos atstovė Monika Linkytė. Po dviejų pusfinalių, kurie įvyko šią savaitę, jau žinomi visi finalo dalyviai, o šiandien jie susirungs dėl geriausiųjų vardo.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Viskas, ką privalu žinoti apie „Eurovizijos“ finalą – kada pasirodys Lietuvos atstovė, kokios galimybės laimėti ir kaip balsuoti už labiausiai patikusias dainas?

Šįvakar įvyksiančio „Eurovizijos“ finalo metu pasirodys ir Lietuvos atstovė Monika Linkytė, kuri ant scenos žengs 22 numeriu. Kartu su lietuve, šiandienos finale dalyvaus ir pusfinalius įveikusios šalys – tai Kroatija, Moldova, Šveicarija, Suomija, Čekija, Izraelis, Portugalija, Švedija, Serbija, Norvegija, Albanija, Kipras, Estija, Belgija, Austrija, Lenkija, Australija, Armėnija ir Slovėnija.

Žinoma, finale vietą užsitikrino ir Ispanija, Prancūzija, Italija, Vokietija, Didžioji Britanija ir praėjusiais metais šiame dainų konkurse laimėjusi Ukraina. Kaip žinia, būtent šioje šalyje turėjo ir įvykti šių metų „Eurovizija“, tačiau dėl šalyje vykstančio karo konkursas buvo perkeltas į Didžiąją Britaniją.

Didysis „Eurovizijos“ finalas prasidės 22:00 val. Lietuvos laiku. Transliacija galima stebėti per LRT televiziją, o taip pat ir internetu.

Jeigu norite stebėti „Eurovizijos“ dainų konkursą internetu – tai galite padaryti pasinaudoję LRT mediateka. Norėdami stebėti finalą ir Lietuvos atstovės M.Linkytės pasirodymą su lietuvišku komentavimu – spauskite čia.

Tiesa, tiesioginę transliaciją galima stebėti ir „YouTube“ platformoje. Norėdami tai padaryti – spauskite čia. Vertėtų atkreipti dėmesį, jog šiuo atveju komentavimas vyks anglų kalba.

Kas laimės „Euroviziją“ ir kokia prognozė Lietuvai?

Kaip ir kiekvienais metais, savo prognozes pateikia ir lažybininkai. Didžiausius šansus triumfuoti 2023 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse turi Švedija, kuriai atstovauja Loreen su daina „Tattoo“. Antroje vietoje, anot lažybų bendrovių, žengia Suomija, o trečioje – Ukraina.

Optimistiškų prognozių Lietuvos atstovei – nematyti. M.Linkytės galimybės laimėti šių metų konkursą vertinamos mažiau nei 1 proc. Panašus scenarijus piešiamas ir Čekijai, Šveicarijai, Lenkijai, Vokietijai, Slovėnijai, Kiprui, Estijai, Moldovai, Serbijai, Portugalijai ir Albanijai, kurios patekimas į finalą buvo bene didžiausias staigmena šiemet.

Kaip balsuoti „Eurovizijos“ finale?

Šių metų konkurse Lietuvos žiūrovai balsuos antrajame pusfinalyje ir finale. Norėdami už patikusią dainą atiduoti savo balsą, skambinkite numeriu 1669 arba siųskite SMS žinutę numeriu 1479 su patikusios dainos kodu.

Skambučio kaina 0,60 EUR, SMS kaina 0,58 EUR. Balsuoti už savo šalies atstovę, kaip ir įprasta, negalima. Žinoma, jeigu gyvenate ne Lietuvoje – tuomet palaikyti M.Linkytę – ne problema.

Žemiau pateikiame lentelę su balsavimo informacija. Čia rasite šalis, kurios gali balsuoti siųsdamos trumpąsias žinutes arba skambindamos, o taip pat ir visą informaciją ką reikia nurodyti, kad balsas būtų sėkmingai įskaičiuotas.

Pirmą kartą šių metų konkurse nedalyvaujančių šalių žiūrovai taip pat galės balsuoti kiekviename pusfinalyje ir didžiajame finale.

Visi žiūrovai, kurių šalys nedalyvauja „Eurovizijos“ konkurse, gali balsuoti naudodamiesi oficialia „Eurovizijos“ programėle arba tiesiogiai eidami į www.esc.vote - naująjį "Eurovizijos" dainų konkurso balsavimo centrą.

Tiek programėlėje, tiek svetainėje automatiškai bus nurodytas tinkamas balsavimo būdas visoms teisę dalyvauti konkurse turinčioms šalims.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas