Blaško naujienų srautas? Susikoncentruoti padės išmaniosios programėlės

Pranešimas spaudai

2022-02-07, 14:00

0 komentarų
Blaško naujienų srautas? Susikoncentruoti padės išmaniosios programėlės

Darbo metu užduotys vis kaupiasi, tačiau dėmesį vis atitraukia programėlių žinutės telefone? Įmonės „TeamStage“ duomenimis, 50 proc. darbuotojų dėmesį blaško mobilieji ir juose iššokantys pranešimai. Išvengti šių trikdžių padeda išmanūs skaitmeniniai įrankiai, kurie prireikus kuriam laikui „nutildo“ nereikalingus pranešimus ir apriboja prieigą prie socialinių tinklų, kad galėtumėte visą dėmesį skirti svarbiausioms užduotims.

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas pataria pirmiausia peržiūrėti telefono nustatymus, o prireikus, naudoti specialias programėles, kurios gali padėti susikaupti ir dirbti daug efektyviau.

Nustatymai kompiuteryje ir telefone. Norėdami išvengti blaškančių pranešimų, galite išmaniuose įrenginiuose įjungti specialius režimus. „Apple“ prietaisuose pakaks aktyvuoti „Do not disturb“ funkciją, kuri „nutildo“ visus gaunamus pranešimus. Telefone tai padarysite perbraukę viršutinį dešinį ekrano kampą į apačią ir paspaudę mėnulio ikoną. „Apple“ kompiuteryje spustelėkite „System Preferences“ > „Notifications“ > „Do not disturb“, čia galite nustatyti ir tikslų pranešimų „nutildymo“ laiką. „Android“ mobiliuosiuose įrenginiuose spauskite „Settings“ > „Notifications“ ir aktyvuokite pasirinkimą „Do not disturb“. „Windows“ kompiuteriuose spustelėkite „Start“ > „Settings“ > „System“ > „Focus Assist“. Pasirinkus „Only Priority“ arba „Alarms only“ funkcijas galėsite nustatyti, kuriuos pranešimus norite gauti – taip nepraleisite svarbios, su darbu susijusios informacijos. Paprasti nustatymai įrenginiuose gali padėti sutelkti dėmesį, tačiau daugiau naudingų funkcijų ir įrankių susikaupimui siūlo išmanios telefonų aplikacijos.

1. „Freedom I Block Distractions“. Šį programėlių ir svetainių blokavimo įrankį naudoja daugiau nei 2 milijonai žmonių visame pasaulyje. Aplikacija leidžia dirbti daug produktyviau – išmanus įrankis laikinai užblokuoja laiką eikvojančias programėles bei svetaines. Čia galima rinktis iš jau sudaryto blokuojamų programėlių ir svetainių sąrašo arba sukurti bei naudoti savąjį. Darbo metu dėmesį blaško ne tik telefonas, bet ir kompiuteris, todėl naudinga aplikaciją sinchronizuoti su keliais įrenginiais. Technologijos leidžia iš anksto susiplanuoti „Freedom“ paleidimą tam tikromis dienomis ir valandomis, tad nereiks nerimauti dėl programėlės aktyvavimo. Aplikacija siūlo išbandyti nemokamą versiją, tačiau visas funkcijas galima atrakinti tik įsigijus „Freedom Premium“ prenumeratą.

2. „Stay Focused - App & Website Block | Usage Tracker“. „Android“ įrenginiams skirta programėlė veikia kaip savikontrolės, produktyvumo ir veiklos stebėjimo įrankis. Išmanios technologijos leidžia blokuoti pasirinktas programėles, svetaines ir pranešimus, kurie darbo metu blaško dėmesį. Jeigu nesiryžtate užblokuoti aplikacijų, galite nustatyti jų naudojimo limitą, kuriam pasibaigus, gausite apie tai įspėjantį pranešimą. Naudingas įrankis leidžia stebėti savo naršymo istoriją bei prie įrenginio praleistą laiką, kad galėtumėte sekti savo produktyvumo pažangą. Panašaus pobūdžio aplikacija siūloma ir „Apple“ turėtojams – „AppBlock – Stay Focused“. Ši programėlė ne tik blokuoja pasirinktas aplikacijas ir svetaines, bet ir nuolat primena sutelkti dėmesį į produktyvumą.

3. „RescueTime Time Management and Digital Wellness“. Automatizuotas laiko valdymo ir susikaupimo įrankis padeda geriau suprasti, kur praleidžiate daugiausiai laiko. Aplikacija automatiškai seka programų naudojimą išmaniuosiuose įrenginiuose (telefone ir kompiuteryje) ir pateikia išsamią bei tikslią informaciją apie naršymo istoriją bei įrenginiuose praleistą laiką. Programėlėje galėsite nustatyti ekrano veikimo limitą ir aktyvuoti „FocusTime“ (liet. „Susikaupimo laiko“) režimą, kuris blokuos dėmesį blaškančias svetaines. Pagrindinės aplikacijos funkcijos nieko nekainuoja, tačiau mokama versija suteiks daugiau ataskaitų ir filtrų jūsų produktyvumo valdymui įrenginiuose.

4. „Engross: Focus Timer, To-Do List & Day Planner“. Ši aplikacija ne tik padeda susikaupti, bet ir suteikia naudingų įrankių produktyvumo didinimui. Laikytis numatytos rutinos bei nenukrypti nuo tikslo leis aplikacijų blokavimo ir priminimų funkcijos. Darbą palengvina išmanūs įrankiai, kaip užduočių pažangos stebėjimas, kalendorius ir darbų išskaidymas. Čia naudojamas „Pomodoro“ technikos laikmatis, suskirstantis darbo laiką į mažesnius intervalus po 25-30 minučių, kuriuos skiria kelių minučių pertraukos. Susikoncentruoti taip pat padės raminantys garsai ir išsiblaškymo stebėjimo funkcija – kas kartą išsiblaškius reikės paspausti ekrane esantį mygtuką ir programa surinks statistinius duomenis apie jūsų produktyvumą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas