Pabodo „Zoom“ ar „Teams“ programėlės? 5 alternatyvos, kurias privalu išbandyti

Pranešimas spaudai

2021-07-06, 13:40

0 komentarų
Pabodo „Zoom“ ar „Teams“ programėlės? 5 alternatyvos, kurias privalu išbandyti

Pastarieji pusantrų pandeminių metų pripratino bendrauti vaizdo skambučiais. Populiariausius pasirinkimus dauguma jau puikiai žinome: „Messenger“, „Zoom“, „Microsoft Teams“ ir kitos. Tačiau su šiomis programėlėmis konkuruoja ir daugybė mažiau populiarių. Jos, priklausomai nuo jūsų asmeninių poreikių, gali tapti netgi geresnėmis alternatyvomis. Daugiau apie jas – „Tele2“ apžvalgoje.

Jūsų dėmesiui, Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, pristato programėlių alternatyvas vaizdo pokalbiams.

Asmeniniams pokalbiams – „Google Duo“

„Google“ neapsiribojo vienu įrankiu, skirtu virtualiems verslo susitikimams, ir asmeniniams pokalbiams sukūrė „Google Duo“. Tiesą sakant, programėlei tik pasirodžius, pokalbyje galėdavo dalyvauti tik du žmonės, bet laikui bėgant šis funkcionalumas buvo gerokai išplėstas. Į skambutį dabar įsitraukti gali iki 32 pašnekovų.

Svarbu paminėti ir tai, kad „Google Duo“ visų pirma sukurtas mobiliosioms platformoms. Tiesą sakant, kai kurios programėlės funkcijos, tokios kaip dalinimasis ekranu, yra prieinamos tik mažajame ekrane. „Google Duo“ patogi ir tuo, kad čia nėra jokių limitų asmeninių ar grupinių susitikimų trukmei. Idealus pasirinkimas nuotoliniam draugų ar šeimos vakarėliui.

„Android“ vartotojai programėlę savo telefonuose ras įdiegtą iš anksto – tai „Google“ paketo dalis, o turintys įrenginius su „iOS“ ją ras adresu: https://apps.apple.com/us/app/google-duo/id1096918571

Ko gero, geriausia atviro kodo programėlė – „Jitsi Videobridge“

Garsusis muzikantas David Bowie dar dešimtajame dešimtmetyje internetą palygino su pankroku. Pastarasis juk alsavo „Pasidaryk pats“ (angl. Do It Yourself, DIY) dvasia, o internetas puikiai tęsia šios kultūros tradicijas. Jeigu tik norisi, atviro kodo vaizdo pokalbių programėlėje „Jitsi Meet“ galima pasigaminti praktiškai bet ką ir net nebūtina turėti programavimo įgūdžių.

Nors ir mažai žinoma, savo galimybėmis ji nelabai kuo nusileidžia tokiam gigantui kaip „Zoom“. Tereikia paspausti mygtuką „Pradėti“ ir galėsite be vargo dalintis ekranu, įrašyti pokalbius, dalyvauti pokalbiuose be laiko limito bei talpinančiuose 100 žmonių. Tai versija, skirta masinei auditorijai.

O štai gyvenantys „Pasidaryk pats“ idėjomis gali keliauti į papildomą „Jitsi Videobridge“ platformą. Čia įrankį tarsi sukursite iš naujo: galėsite pridėti ir panaikinti funkcijas, pakeisti išvaizdą, koreguoti valdymą ir kitaip pritaikyti programėlę prie asmeninių poreikių.

Paprastas įrankis tiek darbui, tiek asmeniniams pokalbiams – „Whereby“

Kaip ir absoliuti dauguma praktiškų skaitmeninių įrankių, videopokalbių programėlės paprastai turi nemokamą ir mokamą versijas. Renkantis sau tinkamiausią, labai naudinga ieškoti balanso tarp funkcijų, kurių jums tikrai reikia, ir be kurių jūs galėtumėte išsiversti. „Whereby“ įrankis jį kaip tik ir siūlo.

Programa jums leidžia arba be jokių apribojimų bendrauti dviese, arba atidaryti susitikimų kambarį, kuriame vienu metu gali būti iki 50 žmonių. Kambariui galėsite suteikti unikalų vardą bei dalintis labai paprasta nuoroda, o ne daugeliui programų būdinga sudėtinga raidžių bei skaičių kombinacija. „Whereby“ turi ir pluoštą patogių papildomų funkcijų: susirašinėjimą, galimybę dalintis ekranu, dalyvių nutildymą arba pašalinimą iš pokalbio, taip pat galimybę kurti grupes grupėje. Valdymas greitas, paprastas ir lengvai perprantamas. Žinoma, programėlės funkcionalumą visada galite išplėsti dar labiau, įsigiję mokamą versiją.

Daugybė nemokamų funkcijų – „RingCentral“

Kai kurie žmonės programą vertina pagal tai, kiek funkcijų ši turi. Kuo daugiau – tuo geriau. Jeigu esate vienas iš tokių žmonių, turėtumėte duoti šansą „RingCentral“. Net ir nemokama šios programėlės versija suteikia visą pluoštą funkcijų, kurias kitur vargu ar gausite. Visų pirma, „RingCentral“ vienu metu susitikime gali dalyvauti net iki 100 žmonių – pakankamai net ir labai gausiam kolektyvui. Dar daugiau, pokalbių laikas praktiškai neribojamas. Teoriškai jie nepertraukiamai gali trukti net iki 24 valandų ir tai galioja tiek asmeniniams, tiek grupiniams pašnekesiams.

Programėlė taip pat siūlo visas kitas reikalingas funkcijas: dalinimąsi ekranu, pokalbių įrašymą, susirašinėjimą, užsklandas ir t. t. Jeigu norėsite, galėsite netgi išbandyti transkribavimo sistemą. Ji tikrai nėra tobula, bet padės lengviau pasižymėti svarbiausius susitikimo aspektus.

Patogi ir paprasta – „Spike“

Vaizdo pokalbių programa „Spike“ sukurta specialiai žmonėms, kurie visai nenori atskiros programėlės telefone ar kompiuteryje. Tai – galimybė susitikimus organizuoti tiesiog naršyklėje. Iš tiesų „Spike“ yra labai sparčiai populiarėjanti ir patogi elektroninių laiškų programėlė. Kūrėjai tiesiog nutarė išplėsti jos funkcionalumą, pridėdami dar vieną – bendravimo galimybę.

Norint naudotis vaizdo pokalbių paslauga jums net nereikės niekur registruotis. Užteks surinkti interneto puslapio adresą https://video.spike.chat/rrkl-yilf-xrbo, įvesti savo vardą ar slapyvardį ir spustelėti mygtuką „Join Video Chat Meeting“ (liet. Jungtis į vaizdo pokalbį). Sistema sugeneruoja specialų URL kodą, kuriuo pasidalinę su reikiamais žmonėmis, pradėsite susitikimą. Čia taip pat nėra jokių limitų pokalbių trukmei, galima dalintis ekranu ir pan. „Spike“ tiks net nedideliems renginiams – vienu metu pokalbyje gali dalyvauti iki 200 žmonių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas