Tai privalu žinoti kiekvienam „Facebook“ naudotojui: nustokite rašinėti beprasmius komentarus, įrašą sekti galima žymiai paprasčiau

Lukas Snarskis

2023-03-07, 14:16 (atnaujinta 2023-03-07, 15:27)

3 komentarai (-ų)

Informacijos perteklius yra didelė problema socialiniuose tinkluose, o „Facebook“ nėra jokia išimtis. Lietuvių pamėgta platforma leidžia pasiekti gausybę turinio, kuris, deja, ne visada būna aktualus. Žinoma, dažnai kai kurie įrašai išties įtraukia žmones, o tuomet atsiranda ir dar viena problema.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tai privalu žinoti kiekvienam „Facebook“ naudotojui: nustokite rašinėti beprasmius komentarus, įrašą sekti galima žymiai paprasčiau
Socialinis tinklas „Facebook“ / Lukas Snarskis nuotr.

Socialiniame tinkle surasti dominančią informaciją nėra lengva, o dar sunkiau yra ją atrasti praėjus kažkuriam laikui. Būtent dėl šios priežasties, daugelis internautų, palieka beprasmius komentarus. Pagrindinė to priežastis – gauti informaciją apie kitų žmonių parašytus atsiliepimus ar nuomones. Tai nulemia, kad po populiariais įrašais mes galime matyti gausybę komentarų, kuriuose padėtas taškas ar parašytas tiesiog vienas žodis – „seku“.

„Facebook“ suteikia galimybę gauti informaciją apie naujus komentarus ar reakcijas net neparašius komentaro, o gauti tokią informaciją – paprasčiau nei jūs galvojate. Viskas ką jums reikia padaryti, tai susirasti patinkantį ar dominantį įrašą, tuomet dešiniajame viršutiniame kampe paspausti ant trijų taškų, o tuomet pasirinkti punktą „Įjungti šio įrašo pranešimus“. Vos keli paspaudimai leis pasiekti tą patį rezultatą kaip ir rašant beprasmį komentarą.

„Facebook“ ekrano nuotrauka / Telefonai.eu nuotr.

Įjungus pasirinkto įrašo pranešimus – jūs gausite informaciją apie naujausius komentarus, o tuo pačiu neužteršite „Facebook“ komentarų skilties beprasmiais ir jokios naudingos medžiagos skaitytojams nesuteikiančiais komentarais. Negana to, vėliau jūs galėsite ir atsisakyti naujų pranešimų, kurie būtų susiję su pasirinktu įrašu. Tai padaryti taip pat labai paprasta.

„Facebook“ ekrano nuotrauka / Telefonai.eu nuotr.

Jeigu nenorite gauti daugiau jokių pranešimų apie pamėgtą įrašą – vėl spaudžiama tris taškus, kurie yra viršutiniame dešiniajame kampe ir renkamės punktą „Išjungti šio įrašo pranešimus“. Ir viskas. Daugiau jūsų nepasieks jokia informacija apie naujus komentarus ir pan. Verta pastebėti, jog analogiškus veiksmus galima atlikti pasitelkiant tiek išmanųjį telefoną, tiek ir naršant „Facebook“ savo kompiuteryje.

3 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas