Tinkamas kalėdinių dovanų pakavimas prieš jas siunčiant draugams: paprasti patarimai kaip tai padaryti tinkamai

Pranešimas spaudai

2022-12-13, 14:49

0 komentarų

Artėjant Kalėdoms, vis dažniau galvojama apie dar nenupirktas ir nesupakuotas dovanas. Nors gruodžio mėnesį užgriūna ypač daug prieš metų pabaigą susikaupusių darbų, dovanų pirkimo ir išsiuntimo taip pat nereikėtų atidėlioti iki paskutinės savaitės.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tinkamas kalėdinių dovanų pakavimas prieš jas siunčiant draugams: paprasti patarimai kaip tai padaryti tinkamai

Be to, iš anksto apgalvoti reikėtų ne tik pačias dovanas, bet ir tinkamą jų pakavimą, ypač, jei ketinama naudotis paštomatais. Tad ką pravartu žinoti apie siuntų pakavimą, kad siunčiamos dovanos saugiai pasiektų kelionės tikslą?

Ieškantiems informacijos apie siuntų pakavimą, ženklinimą ar papildomus reikalavimus, „Omniva LT“ logistikos skyriaus vadovas Laurynas Kazlauskas dalinasi svarbiausiais patarimais:

1. Tinkamai pasirinkite pakuotę bei jos dydį

„Prieš pakuodami siuntą, įvertinkite jos matmenis, svorį, turinio atsparumą išoriniams smūgiams ar spaudimui. Norėdami būti ramūs dėl to, kad siuntinys pasieks adresatą nepažeistas, pasirinkite šiek tiek didesnę pakuotę ir palikite pakankamai vietos apsauginiam užpildui. Jis padės pakuotės turinį išlaikyti vietoje bei apsaugoti nuo galimų sutrenkimų gabenimo metu. Universaliausia ir dažniausiai siuntos pakavimui naudojama – gofruoto kartono dėžė dvigubomis sienelėmis. Pasirinkus tinkamą dydį ir apsaugines priemones, joje siųsti galima beveik viską. Kartono vokai ar vokai su oro burbuline plėvele tinka apsaugoti lengvai suspaudžiamoms ar sulenkiamoms siuntoms. Svarbu nepamiršti, kad visi siuntiniai yra ženklinami lipduku, nurodančiu siuntėjo bei gavėjo informaciją, tad reikia įsitikinti, kad adreso kortelė priklijuota tvirtai ir savaime neatlips“, – teigia L. Kazlauskas.

Pasak bendrovės atstovo, dėl šios priežasties geriau nepakuoti siuntų į maišus ar maišelius – prie jų ne visuomet prisitvirtina adreso kortelė su gavėjo informacija ir toks įpakavimas yra itin nesaugus bei neatsparus aplinkos sąlygoms.

2. Užpildai ir kitos apsauginės priemonės

Apsvarsčius kelionės atstumą, numatomą laiką bei temperatūrinius ypatumus, svarbu tinkamai pasirinkti užpildą ar kitas papildomas apsaugines priemones.

„Pakuojant siuntinį, labai svarbu pasirinkti tokį užpildą, kuris transportavimo metu padės apsaugoti ne tik jūsų, bet ir kitų klientų siuntas. Užpildyti dėžę bei apsaugoti jos turinį nuo pažeidimų galite naudodami popieriaus gniužulus, polistireno granules ar medienos pluoštą. Gofruoto kartono lakštai, ar tokio kartono pertvaros, tinka siuntos turiniui atskirti ir suteikia papildomą apsaugą lengvai dūžtantiems daiktams. Taip pat trapiems siuntiniams apsaugoti tinka ir oro maišai bei burbulinės plėvelės. Tam, kad pasirinktas užpildas tinkamai atliktų savo funkciją, pasirūpinkite tinkamu jo kiekiu. Jam palikite bent po 5 cm iš visų pusių – viršaus ir apačios – taip pat“, – sako L. Kazlauskas.

Kaip teigia bendrovės atstovas, tiek siuntos pakuotę, tiek jos užpildą, jei tik jie nepažeisti, rekomenduojama naudoti dar kartą, siunčiant naujas siuntas. Tokiu būdu visi prisidedame prie tvaresnio gyvenimo.

3. Papildoma apsauga siuntos turiniui

„Prieš dedant siuntinį į pakuotę, pasirūpinkite jo saugumu bei apsauginėmis pakavimo medžiagomis. Pavyzdžiui, papildomai apsukite jį burbuline plėvele, o jeigu daiktas neatsparus drėgmei – supakuokite jį į tvirtus, nepralaidžius plastikinius maišelius. Jeigu siunčiate kelis daiktus vienoje dėžėje, suvyniokite kiekvieną daiktą atskirai. Prieš užklijuodami pakuotę, švelniai ją pakratykite ir įsitikinkite, kad turinys pakuotėje nejuda laisvai. Jeigu jūsų siuntinys sveria daugiau nei 30 kilogramų, tokią pakuotę būtina papildomai sutvirtinti. Tai galite padaryti polipropileno, viniline ar stiklo pluošto lipniomis juostomis“, – nurodo L. Kazlauskas.

4. Siuntų žymėjimas ir specialiosios paskirties ženklai

„Kiekviena siunta privalo turėti adreso kortelę, kurioje nurodytas ir siuntėjo, ir gavėjo vardas, pavardė, adresas bei telefono numeris. Jeigu šios informacijos nėra ar ji neįskaitoma – siuntas gabenanti įmonė gali atsisakyti pristatyti siuntą ir pažymėti ją kaip netinkamą pervežimui. Norint to išvengti, užregistruokite siuntą internete ir atsispausdinkite siuntos adreso kortelę. Jeigu informaciją rašote ranka, naudokite lotyniškas raides ir arabiškus skaitmenis. Siunčiant tarptautinę siuntą, užrašykite gavėjo šalies pavadinimą anglų kalba ir, jei toje šalyje naudojami kiti rašmenys, vežėjai taip pat rekomenduoja užrašyti adresą toje šalyje naudojamais rašmenimis. Siunčiant lengvai lūžtančius ar dūžtančius daiktus, juos taip pat svarbu atitinkamai pažymėti. Tokius ženklus galima įsigyti pašto skyriuose ar kitose specializuotose parduotuvėse, juos klijuokite šalia adreso kortelės. Ženklus apie lengvai dūžtančius siuntinius rekomenduojama klijuoti keliose vietose“, – pažymi L. Kazlauskas.

5. Specialiosios siuntos ir kaip pasirūpinti jų saugumu

„Siunčiant lengvai lūžtančius ar dūžtančius daiktus, veidrodžius, lemputes, keramikos gaminius ar elektronikos dalis, visuomet pasirūpinkite papildomomis apsaugos priemonėmis, burbulinėmis plėvelėmis bei užpildais. Taip pat savitarnos svetainėje rekomenduojame užsisakyti paslaugą „atsargiai“. Užsisakius šią paslaugą, siuntų rūšiavimo skyriuje ji bus tvarkoma rankiniu būdu ir ant jos bus draudžiama krauti kitas siuntas. Jei šia paslauga naudojasi privatūs asmenys, specialiosios paskirties lipdukais pasirūpins „Omniva“ darbuotojai. Siunčiant skysčius ar smulkiapluoštes medžiagas, labai svarbu pasirūpinti išsiliejimui atsparia apsaugine pakavimo priemone – taip apsaugosite ne tik savo, bet ir kitas siuntas. Jeigu siunčiate temperatūrinio režimo reikalaujančias siuntas, apsvarstykite kelionės trukmę ir pasirūpinkite terminiais maišeliais ar dėžėmis“, – primena L. Kazlauskas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Kino teatras atkeliauja į namus: „Sony“ pristato naujuosius ryškiausius bei geriausiai skambančius „BRAVIA“ televizorius pagerinančius filmų žiūrėjimą namuose

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 11:39

0 komentarų

„Sony“ atnaujina „BRAVIA“ praturtinant namų kino patirtį. Populiarėjant transliacijos paslaugoms, vis dažniau renkamės filmus žiūrėti patogiai įsitaisius namuose. Platų „Sony“ gaminių asortimentą - skaitmenines kino kameras, monitorius ir ausines, plačiai naudoja filmų kūrėjai, todėl „Sony“ puikiai supranta kino pramonę ir kino bei turinio kūrėjų poreikius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kino teatras atkeliauja į namus: „Sony“ pristato naujuosius ryškiausius bei geriausiai skambančius „BRAVIA“ televizorius pagerinančius filmų žiūrėjimą namuose

„Sony“ atnaujina „BRAVIA“ praturtinant namų kino patirtį. Populiarėjant transliacijos paslaugoms, vis dažniau renkamės filmus žiūrėti patogiai įsitaisius namuose. Platų „Sony“ gaminių asortimentą - skaitmenines kino kameras, monitorius ir ausines, plačiai naudoja filmų kūrėjai, todėl „Sony“ puikiai supranta kino pramonę ir kino bei turinio kūrėjų poreikius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Naujoji „BRAVIA“ dar labiau sustiprina kino tikroviškumą ir užtikrina puikią vaizdo ir garso kokybę, leidžiančią patirti unikalią kino patirtį namuose. Sujungdama televizorius, garso kolonėles ir kitas namų garso technologijas į bendrą „BRAVIA“ seriją, „Sony“ siekia, kad žiūrovai, aukštos vaizdo ir garso kokybės dėka, galėtų patirti tiksliai perteiktą režisieriaus viziją.

Dėl suderintų „BRAVIA“ televizorių ir „BRAVIA Theatre“ namų garso produktų funkcijų ir dizaino vartotojams lengviau pasirinkti ir derinti visą namų pramogų paketą, išskirtinei kino patirčiai.

Papildant „BRAVIA“ seriją, „Sony“ išleidžia kelis 3 serijos televizorių modelius. Serijos flagmanas „BRAVIA 9“ gali pasiekti aukštą apšvietą, gilias tamsias spalvas, puikų kontrastą bei nuostabias natūralias spalvas. Taip pat, „BRAVIA Theatre“ garso produktai gali būti lengvai prijungti prie televizoriaus, taip dar labiau papildant filmų žiūrėjimo namuose patirtį.

„Pasinaudojant dešimtmečius skaičiuojančia patirtimi kino industrijoje tiek iš technologijų, tiek iš filmų kūrimo pusės, „Sony“ turi unikalią galimybę sukurti vartotojams pritaikytą „BRAVIA“ televizoriams ir „BRAVIA Theather“ garso technologijas.“ – pasakojo Yoshihiro Ono, „Sony“ vartotojų pramogų skyriaus vadovas. „Džiaugiamės pristatę naujuosius „BRAVIA“ televizorių ir „BRAVIA Theatre“ namų garso produktus, pilnus naujų ir įdomių funkcijų, leidžiančių dar labiau mėgautis filmais namuose“ - pridėjo Yoshihiro Ono.

Žiūrėkite filmus taip, kaip jų kūrėjai norėjo, kad juos matytumėte

„BRAVIA“ televizoriai sumaniai optimizuoja spalvas, kontrastą bei ryškumą namų sąlygoms, taip pasiekiant kino teatro lygio vaizdą. Tai leidžia perteikti vaizdus taip, kaip tai įsivaizdavo filmų kūrėjai. „BRAVIA 9“ naudoja galinio apšvietimo reguliaciją, kad pasiektų dar ryškesnes spalvas. Vaizdai atrodo dar unikaliau juos žiūrint teisingai apšviestame ekrane. T

aip pat tai leidžia pastebėti net ir smulkiausias autorių sugalvotas detales, ypač naudojant „Studio Calibrated“ rėžimą, kuris buvo sukurtas suderinus jį su populiariausiomis transliacijos programomis.

Optimali vaizdų kokybė filmų peržiūrai namie

  • XR“ procesorius – „Sony XR“ procesorius dabar turi scenų atpažinimo sistemą, kuri atpažįsta ir analizuoja vaizdo medžiagą, taip sureguliuodama vaizdą didžiausiam realistiškumui pasiekti, taip kaip to norėjo filmo kūrėjai.

  • „XR Backlight Master Drive“ – galinio apšvietimo technologija naudojama „Sony“ profesionalių filmų kūrėjų naudoja vietinio pritemdymo algoritmą, kuris tiksliai kontroliuoja tūkstančius LED šviesos diodų, taip išlaikant autentišką kontrastą išsaugant detales šešėliuose sudėtingose scenose.

  • Aukšta didžiausia luminiscencija – įsivaizduokite ryškiai saulės apšviestą, snieguotą kalno viršūnę. Su didžiausiu iki šiol pasiektu apšvietimu, šie šviesūs televizoriai puikiai atkartoja natūralų kraštovaizdį, išlaikant detales net ir esant stipriam apšvietimui.

  • „X-Anti Reflection“ bei „X-Wide Angle“ – naudojant „X-Anti Reflection“ vaizdai matomi aiškiau su mažiau atspindžio bei blizgesio, atsirandančio dėl saulės ar lempų apšvietimo. „X-Wide Angle“ vaizdus išlaiko ryškius ne tik centre, bet ir kraštuose.

Optimali garso kokybė filmams namie

  • „Acoustic Multi-Audio+” – naujosios „BRAVIA 9” televizorių technologijos “Acoustic Multi-Audio+” bei „Frame Tweeter” sukuria apgaubiantį kinematografinį garsą. Šiuo būdu kiekvienas garsas ateina iš jam skirtos vietos.

  • „Voice Zoom 3“ - derinant „BRAVIA Theatre“ garso produktus bei suderinamus „BRAVIA“ televizorius, „Sony” naujoji „Voice Zoom 3™“ technologija atpažįsta dialogus naudojant dirbtinio intelekto algoritmą ir padidina ar sumažina garsą, tam kad net ir tylus pokalbis būtų girdimas garsiai ir aiškiai.

  • Akustinio garso sinchronizavimas – ši technologija sinchronizuoja jūsų jau turimą garso sistemą, pvz. centrinę kolonėlę, su televizoriumi, taip tiksliai suderinant matomą vaizdą su garsu, taip kaip kino teatre. Kino salėse garsiakalbiai yra tiesiai už ekrano, kuris turi daugybę mažyčių skylių, taigi garsas ateina iš priekio ir yra girdimas iš teisingos pozicijos. Derinant „BRAVIA“ televizorius bei „BRAVIA Theatre“ produktus, akustinio garso sinchronizavimo funkcija sulieja televizoriaus bei centrinio garsiakalbio garsą, atkartojant aukščiau aprašytą kino teatruose naudojamą technologiją, kurios pagalba garsas girdimas lyg iš ekrano.

„Voice Zoom 3™“ bei „BRAVIA Theatre“ garso produktų, prijungtų prie „BRAVIA“ nustatymai gali būti reguliuojami naudojant naują „BRAVIA Connect“ (anksčiau vadintą „Home Entertainment Connect“) programėlę, taip nerodant nustatymų televizoriuje žiūrint filmą.

Daugybė būtų atkurti kūrėjų vizijas namie

„BRAVIA“ kartu su „Studio Calibrated“ technologijomis namuose atkuria kūrėjų vizijas. Prie jau naudojamų „Netflix“ „Adaptive Calibrated Mode“ bei „Sony Pictures Core“ (prieš tai vadintu „BRAVIA Core“) „Calibrated Mode“, „Prime Video Calibrated Mode“ yra dar viena technologija leidžianti mėgautis aukščiausia video kokybe, kuri yra sukalibruota filmams, serialams ar netgi sporto renginiams.

„BRAVIA“ televizoriai bei „BRAVIA Theatre“ garso produktai yra suderinami su „IMAX Enhanced“ bei buvo sertifikuoti „IMAX“ bei „DTS“, taip patvirtinant, jog atitinka aukštus standartus, reikalingus geriausiai „IMAX“ kokybei pasiekti naudojant „Sony Pictures Core“ bei žiūrint „Disney+” filmus. Taip pat, „Sony Pictures Core“ leidžia žiūrėti serialus iš „Crunchyroll“ – anime serialų transliacijos platformos, kuri pasiekiama su transliacijų paketu.

„BRAVIA“ palaiko „Dolby Vision“ bei „Dolby Atmos“ taip išgaunant ne tik aukščiausią vaizdo bei ir garso kokybę žiūrint vaizdo įrašus naudojantis „Disney+”, “Prime Video”, “Netflix” ar kitomis transliacijos platformomis.

  • „Amazon Prime Video“ - "Prime Video" visuomet diegiame naujoves savo klientų labui, o su "Sony" "Studio Calibrated" režimu siūlome patobulintą pramogų transliavimo būdą pasirinktuose "Sony" televizoriuose", - sakė "Prime Video" technologijų viceprezidentas BA Winston. "Šia funkcija veikia su visais "Prime Video" didžiulės aukščiausios kokybės filmų kolekcijos filmais, įskaitant "Amazon MGM Studios Originals", licencijuotus filmus ir serialus bei tiesiogines sporto transliacijas, todėl mūsų bendri "Sony" ir "Prime Video" klientai turės galimybę mėgautis turiniu taip, kaip kūrėjai norėjo - tiesiogiai "Prime Video" programėlėje."

  • „IMAX“ – „Džiaugiamės galėdami žiūrovams sukurti unikalias kino patirtis namie su „Sony“ „IMAX Enhanced“ sertifikuotais „BRAVIA“ televizoriais bei „BRAVIA Theatre“ garso produktais“ – sakė „IMAX“ translaicijų bei vartotojų skyriaus vyresnysis viceprezidentas bei generalinis direktorius Vikram Arumilli. “IMAX Enhanced“ yra sukurtas norint teisingai perteikti filmų kūrėjų vizijas. Naujasis „Sony“ produktų asortimentas dar labiau išplečia žiūrovų galimybes patirti „IMAX“ žiūrint klasikinius filmus“.

  • „Dolby“ – „Dolby“ tikslas – pateikti istorijas“, sakė Mahesh Balakrishnan – „Dolby“ laboratorijų, vartotojų pramogų skyriaus viceprezidentas. „Su „Dolby Vision“ bei „Dolby Atmos“, kūrėjai turi dar daugiau įrankių auditorijai perteikti savo istorijas. Kartu su „Sony“ inžinerija bei „Dolby“ inovacijomis, žiūrovai gali mėgautis kinematografinėmis „Dolby“ patirtimis savo mėgiamuose „Sony“ „BRAVIA“ bei „BRAVIA Theatre“ įrenginiuose“.

Aplinkosauga

„Sony“ užsibrėžė aplinkosaugos planą pavadinimu „Road to Zero“, kuriuo siekia iki 2050 pasiekti nulinį poveikį aplinkai vykdant verslą bei kuriant produktus. „BRAVIA“ bei „BRAVIA Theatre“ taip pat prisideda prie šio plano suteikiant geriausią vaizdo ir garso kokybę, panaudojant aukštos kokybės dizainą, tačiau tuo mačiu metu mažinant poveikį aplinkai.

Sumažintas energijos naudojimas

"BRAVIA 9" ir "BRAVIA 7" naudoja "Sony" patentuotą signalų apdorojimą, kad maksimaliai išnaudotų įrenginio savybes, automatiškai optimizuotų ryškumą kiekvienai scenai, tuo pačiu užtikrindami didelį ryškumą ir mažas energijos sąnaudas. Be to, dar labiau patobulintas "Eco Dashboard", leidžiantis vienu metu lengvai nustatyti ir valdyti įvairius „BRAVIA“ energijos taupymo nustatymus. Taip pat galite patikrinti sunaudojamos energijos kiekį ir patarimus, kaip taupyti energiją.

Siekdama mažinti poveikį aplinkai, "Sony" dirba su įvairiais gaminio gyvavimo ciklo aspektais, pvz., mažina naujo plastiko naudojimą, didina transportavimo efektyvumą ir peržiūri energijos suvartojimą naudojimo metu.

Nuo medžiagų kūrimo iki išorės dizaino - BRAVIA pavyko gerokai padidinti perdirbtų medžiagų naudojimą, išlaikant aukštos kokybės apdailą. SORPLAS™ , "Sony" sukurtas perdirbtas plastikas, naudojamas galiniam dangteliui, kuris turi didžiausią televizoriaus paviršiaus plotą, o maždaug 65 % viso panaudoto plastiko sudaro perdirbtos medžiagos. Kompaktiškas, įkraunamas nuotolinio valdymo pultelis "Eco Remote" taip pat pagamintas iš maždaug 79,7 % perdirbto plastiko.

Pasiekiamumas

„Sony“ siekia prisidėti prie integruotos visuomenės, kuriant produktus, pasiekiamus įvairių poreikių žmonėms. „BRAVIA“ ir „BRAVIA Theatre“ produktai yra sukurti atsižvelgiant į įvairius žmonių poreikius, tam kad visi galėtų mėgautis kinu, nepriklausomai nuo amžiaus ar negalios.

Spalvų inversija leidžia apversti spalvų ryškumą taip, kad šviesios sritys taptų tamsios, o tamsios - šviesios. Šią funkciją galima įjungti arba išjungti pagal poreikį. Jei tekstą lengviau skaityti, kai fonas yra tamsios arba ryškios spalvos, naudodami spalvų inversiją galite pakeisti fono spalvą.

Balso komandomis galima valdyti BRAVIA televizorių, pvz., įjungti ir išjungti maitinimą ir reguliuoti garsumą. BRAVIA televizoriuose taip pat yra sparčiųjų komandų, kuriomis galima greitai ir lengvai įjungti ir išjungti prieinamumo funkcijas, todėl ir tie, kuriems jų reikia, ir tie, kuriems jų nereikia, gali be streso naudotis tuo pačiu televizoriumi.

Dabar galite pristabdyti tiesioginę TV transliaciją, kai tik to prireikia, pavyzdžiui, norėdami atidaryti duris ar pakelti telefono ragelį, paspausdami pristabdymo mygtuką ant nuotolinio valdymo pulto. Vėl paspaudę pauzę, transliaciją iškart paleisite iš naujo.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas