Ketvirtadienio vakarą ukrainiečiai pasitiko tamsoje: milijonai žmonių visoje Ukrainoje naktį praleido visiškoje tamsoje

Lukas Snarskis

2022-11-04, 06:30

0 komentarų

Rusijai tęsiant karinę invaziją į Ukrainą – šalyje kyla vis didesnių problemų dėl elektros tiekimo. Rusai ir toliau bomborduoja su tuo susijusius objektus, o ukrainiečiai priversti taupyti elektros energiją.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Ketvirtadienio vakarą ukrainiečiai pasitiko tamsoje: milijonai žmonių visoje Ukrainoje naktį praleido visiškoje tamsoje

Praėjusį vakarą, kaip skelbia Ukrainos prezidentas Vladimiras Zelenskis, be elektros liko 4,5 mln. ukrainiečių. Tiesa, tai buvo suplanuotas elektros energijos tiekimo nutraukimas, o tokių priemonių imtasi po itin intensyvių rusų atakų prieš energetikos infrastruktūrą.

Ukrainos valdžia įvedė planuojamų elektros energijos tiekimo nutraukimo grafiką, o tai reiškia, kad daugelis šalies miestų gatvių nėra apšviestos, nevažiuoja troleibusai, o vietiniai gyventojai yra raginami nenaudoti elektros prietaisų piko valandomis. Ukrainos prezidento teigimu, Rusijos surengtų bombardavimų rezultatas – apgadinta daugiau nei 40 proc. šalies energetikos objektų.

„Išpuoliai prieš mūsų energetikos sektorių ir energetikos objektus nesibaigia nė vienai dienai“, - tikino V.Zelenskis.

Skelbiama, kad tarp paveiktų regionų patenka ne tik Ukrainos sostinė Kijevas, bet ir Žytomyras, Zaporožė, Dniepropetrovskas, Sumų regionas, Kirovogradas, Charkovas, Černigovas, o taip pat ir Čerkasų regionai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas