Žlugo genialiu laikytas V.Putino planas: 18 metų gyvavęs projektas užvėrė savo duris, sužinokite kas bus toliau

2004 metais Rusijoje buvo įkurta federalinė turizmo agentūra „Rosturizm“, kurios pagrindinis tikslas buvo įgyvendinti tam tikrus turizmo pramonės projektus. Tačiau visas projektas truko tik 18 metų ir nuo šiandien šios agentūros nebelieka.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Žlugo genialiu laikytas V.Putino planas: 18 metų gyvavęs projektas užvėrė savo duris, sužinokite kas bus toliau

Po 18 metų Rusijos Federacijos vadovas nusprendė panaikinti „Rosturizm“. Nuo šiol jos funkcijos bus perkeltos ant Rusijos Federacijos ekonominės plėtros ministerijos pečių. Vladimiro Putino pasirašytame dekrete nurodoma, kad pagrindinis tokių veiksmų tikslas – padidinti turizmo efektyvumą ir tuo pačiu optimizuoti kai kurių federalinių įstaigų struktūrą.

Ir atrodo, jog Kremliaus propagandos traukiniui ribų nėra. Dekrete nurodoma ir tai, jog „Rosturizm“ panaikinimas neturės jokios neigiamos įtakos, o tai gali padidinti anksčiau plėtotų turizmo ir svetingumo pramonės projektų efektyvumą. Žvelgiant į šių dienų kontekstą, sunku būtų suvokti kokiomis loginėmis idėjomis yra daromos tokios prielaidos.

Dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje, niekas neskuba vykti į šią šalį, o ir patys rusai dabar neturi jokio turizmo. Tam įtakos turi ne tik infliacijos daroma žala jų gyvenimui bei finansams, bet ir įvairios sankcijos, kurios kelionių galimybes rusams sumažino iki minimumo. Ką jau kalbėti apie dalinę mobilizaciją, dėl kurios žmonės pradėjo masiškai bėgti iš šalies ir taip pakėlė bilietų kainas į dar nematytas aukštumas.

Verta atkreipti dėmesį ir į vidines rusų nuotaikas. Vienoje iš Rusijos naujienų svetainių rusai dalijasi įspūdžiais apie naujienas - vieni ragina naikinti mobilizaciją, kiti – visiškai atsisakyti turizmo, nes dėl sankcijų lėktuvai greitai neskris, nebus laivų ir kitokio transporto keliauti po šalį, o ką jau kalbėti apie išvykas į užsienį. Dar kiti siūlė „Rosturizm“ funkcijas perduoti tiesiai Rusijos Federacijos gynybos ministerijai.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas