„Android“ programėlės išties veiks su „Windows 11“: pasklido tai įrodančios nuotraukos, tačiau naujovės dar teks palaukti

Lukas Snarskis

2021-10-17, 09:05 (atnaujinta 2021-10-18, 01:14)

0 komentarų
„Android“ programėlės išties veiks su „Windows 11“: pasklido tai įrodančios nuotraukos, tačiau naujovės dar teks palaukti

Birželio mėnesį, JAV milžinė „Microsoft“, pademonstravo naująją „Windows“ operacinės sistemos versiją. Praėjus keturiems mėnesiams – pagaliau baigtas daugelio laukimas. Pirmąją spalio savaitę, naujoji „Windows 11“ tapo prieinama daugeliui, kurie turi su šia platformos versija suderinamus kompiuterius.

Daugelis tikėjosi, jog „Windows 11“ jau su pirmuoju leidimu pasiūlys ir „Android“ programėlių palaikymą, kuris buvo anonsuotas gerokai anksčiau. Deja, tačiau ši galimybė vartotojams dar nėra pasiekiama, tačiau dabar aiškėja, jog tokio palaikymo darbai vyksta ganėtinai intensyviai. Tai patvirtina ir neseniai į viešą erdvę nutekėję ekrano vaizdai.

Internete pasklido „Windows 11“ operacinės sistemos nuotraukos, kur matoma, jog šioje platformoje naudojamos ir „Android“ programėlės. Vienoje iš nuotraukų galima matyti, jog kompiuteryje veikia Kinijoje populiari „WeChat“ aplikacija, o antrojoje matoma kita kiniška programėlė – tai „Bilibili“.

Nors kol kas išlieka neaišku kada tokia galimybė pasieks „Windows“ kompiuterių savininkus, tačiau jau dabar žinoma, kad tai išbandyti galės tikrai ne visi. Anksčiau pasirodžiusi informacija atskleidė, kad tam bus reikalinga „Windows 11 build 22000“ ar naujesnė versija, o taip pat 64 bitų x86 arba ARM procesorius su bent 8 GB operatyviosios (RAM) atminties. Įdomu ir tai, jog „Android“ aplikacijas įsidiegti galės ir naujesniu „Xbox“ konsolių savininkai.

Priminsime, jog „Microsoft“, siekdami savo vartotojams pasiūlyti „Android“ programėles, sudarė bendradarbiavimo sutartį su „Amazon“. Išmaniųjų telefonų aplikacijos bus prieinamos būtent per „Amazon Appstore“. „Microsoft“ atstovų teigimu, ši galimybė jau netrukus pasieks kompiuterius, tačiau tiksli išleidimo data išlieka nežinoma, o ekspertų teigimu, šios galimybės gali tekti laukti iki kitų metų spalio.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas