„Apple“ ketina atnaujinti praėjusių metų šedevrą: netrukus pasirodys dar galingesnis mini kompiuteris

„Apple“ ketina atnaujinti praėjusių metų šedevrą: netrukus pasirodys dar galingesnis mini kompiuteris

JAV technologijų milžinė „Apple“ šiuo metu dirba prie naujo „Mac Mini“ modelio, kuris su „M1X“ procesoriumi gali būti pristatytas jau visai netrukus. Ši nauja versija iš rinkos išstums esamą „Intel“ modelį, skirtą profesionalams. Praėjusių metų lapkritį „Apple“ pristatė „Mac Mini“ su savo M1 lustu.

2020 metų modelis išlaikė tą patį dizainą kaip ir originalus „Mac Mini“ iš savo pirmtako perimdamas išvaizdą. Šis kvadrato formos „Mini Mac“ buvo metalinio korpuso, suapvalintais kampais. „ARM“ technologija grįstas „Mac Mini“ buvo tvarkingo dizaino. M1 lustas su 8 branduolių procesoriumi pasižymėjo geresniu našumu nei ankstesnė kartos modeliai. Tuo metu „Apple“ teigė, kad jis veiks tris kartus geriau nei ankstesni modeliai, turintys keturis branduolius.

Jei tikėti internete sklandančiais gandais, „Apple“ šiuo metu sunkiai dirba su M1 mikroschemų rinkinio technologiniu pagrindu grįstu modeliu – „įpėdiniu“. Pranešama, kad naujas lustas bus pristatytas kaip „Apple „M1X“. Be to, „Bloomberg“ atstovas Markas Gurmanas savo naujienlaiškyje „Power On“ atskleidė, kad „Apple“ ruošiasi išleisti naujo dizaino „Mac Mini“. Šis naujas „Mac Mini“ modelis bus gaminamas su jame integruotu M1X procesoriumi. Pasak Gurmano, šis „M1X Mac Mini“ gali „per ateinančius kelis mėnesius“.

Be to, Gurmanas sakė, kad naujasis modelis bus atnaujintas ir turės daugiau prievadų nei esamas modelis. Čia verta paminėti, kad „Apple“ vis dar oficialiai nepatvirtino M1X procesoriaus egzistavimo. Tačiau ji pateikė keletą svarbių užuominų per „Apple“ WWDC (pasaulinę kūrėjų konferenciją). Įdomu tai, kad bendrovė nusprendė atmesti šias užuominas tuo metu, kai į gandų malūną buvo įtrauktas ir „MacBook Pro“ produktas.

Be Gurmano ataskaitos, buvo keletas kitų pranešimų, teigiančių, kad „M1X“ mikroschemų rinkinys yra realus „Apple“ kūrinys, o ne pramanais grįstų gandų lygio naujiena. Dar daugiau, minėtosios ataskaitos rodo, kad realus naujasis procesorius turės didelių patobulinimų, palyginti su dabartiniu M1 mikroschemų rinkiniu. Praėjusių metų „Mac Mini“ buvo tik originalių produktų pakaitalas, todėl įrenginyje buvo mažiau prievadų. Tik vienas iš prievadų palaikė išorinį kompiuterio ekraną. Tačiau tuo pačiu metu šis, iš pirmo žvilgsnio prievadų atžvilgiu nedėkingas modelis turėjo HDMI jungtį, skirtą prie įrenginio prijungti antrą monitorių.

Kaip minėta anksčiau, „Mac Mini“ su „M1X“ mikroschemų rinkiniu (kurį pardavimui galimai pasiūlys „Apple“) turės naują dizainą, daugiau prievadų ir daugybę kitų patobulinimų. Jis galėtų būti skirtas energijos vartotojams. Be to, gatvėje sakoma, kad „Apple“ galėtų pasiūlyti pertvarkytą „Mac Mini“ dviem kategorijomis. Bendrovė savo aukščiausios klasės klientams galėtų pasiūlyti „M1X“ varomą atnaujintą „Mac Mini“. Kita vertus, dabartiniu „M1“ varomas „Mac Mini“ bus taikomasi į labiau pažengusius kompiuterinių technologijų vartotojus, kurie naujiems pirkiniams nenori išleisti daug pinigų.

Pasak „YouTube“ kūrėjo Jono Prosserio, gali būti, kad naujasis „Mac Mini“ perims pramoninio dizaino (apimančio į vieną bendrą įrenginį sujungtą išorinį kompiuterio vaizdą ir modelio viršuje į „plexiglass“ panašų paviršių) stilių. Minėtasis paviršius itin ryškiai atspindės šviesos spindulius, teigia Prosseris. Be to, naujojo kompiuterio modelis galimai bus įrėmintas aliuminio rėmelyje ir turės keturis į sistemą integruotus USB prievadus, eterneto prievadą, du „USB-A“ tipo prievadus, „Thunderbolt 3“ prievadus ir HDMI išvesties prievadą.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas