„Apple“ pristatė naująjį „M2 Ultra“ procesorių, paaiškėjo, kur jis bus naudojamas ir kiek tokie šedevrai kainuos

MiTech.lt

2023-06-07, 07:45

0 komentarų

JAV technologijų milžinė prieš kelias dienas surengė tradicinę spaudos konferenciją, kurios metu pristatė daugybė naujovių. „WWDC 2023“ metu bendrovės atstovai atskleidė ne tik „iOS 17“ detales, bet ir pristatė keletą dėmesio vertų produktų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ pristatė naująjį „M2 Ultra“ procesorių, paaiškėjo, kur jis bus naudojamas ir kiek tokie šedevrai kainuos

Po praėjusių metų „M1 Ultra“ lusto, „M2 Ultra“ sujungia du „Apple M2 Max“ lustus, naudojančius „Apple UltraFusion“ architektūrą ir užtikrinančius iki 2,5 TB/s pralaidumą. Naujoji aukščiausios klasės „Apple“ mikroschema pagaminta naudojant antros kartos 5 nm technologinį procesą.

„Apple“ teigia, kad „M2 Ultra“ 24 branduolių procesoriaus našumas yra 20 proc. didesnis, palyginti su „M1 Ultra“. Naujasis 76 branduolių grafikos procesorius, esantis „M2 Ultra“, yra 30 proc. spartesnis už pirmtaką. 32 branduolių „Neural Engine“ (NPU) užtikrina 40 proc. didesnį našumą, palyginti su „M1 Ultra“.

„M2 Ultra“ galima konfigūruoti su iki 192 GB unifikuotos atminties (50 proc. daugiau nei M1 Ultra) ir 800 GB/s pralaidumu, kuris yra dvigubai didesnis nei pas „M2 Max“.

Kalbant apie realų našumą, „Apple“ teigia, kad vaizdo apdorojimas yra 50 proc. spartesnis ir galima atkurti iki dvidešimt dviejų 8K „ProRes“ vaizdo įrašų srautų. Galite prijungti iki šešių „Pro Display Pro XDR“ ekranų. Naująjį „M2 Ultra“ lustą bus galima įsigyti dviejuose naujuose „Mac“ kompiuteriuose – „M2 Ultra Mac Studio“ ir atnaujintame „Mac Pro“. Tai reiškia, kad „Apple“ baigė perėjimą prie savo silicio.

„Mac Studio“ su „M2 Ultra“ mikroschemų rinkiniu kaina prasideda nuo 1 999 JAV dolerių. „Mac Pro“ su „Tower“ korpusu kaina prasideda nuo 6 999 JAV dolerių, o modelio su „Rack“ korpusu kaina prasideda nuo 7 499 JAV dolerių.

Abu naujuosius „Mac“ kompiuterius galima iš anksto užsisakyti jau šiandien, o JAV juos bus galima įsigyti nuo kitos savaitės.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas