„Apple“ pristatė naujuosius galiūnus: „M1“ gavo dar daugiau galios, tačiau dizaino sprendimai privers išsižioti

„Apple“ pristatė naujuosius galiūnus: „M1“ gavo dar daugiau galios, tačiau dizaino sprendimai privers išsižioti

Vakar vakare, kaip ir buvo tikėtasi, įvyko JAV milžinės „Apple“ surengtas renginys, kurio metu bendrovė pristatė naujus savo produktus. „Unleashed“ renginio metu buvo pademonstruoti naujieji „AirPods 3“, apie kuriuos skaityti galite čia, o taip pat ir „MacBook Pro“ nešiojami kompiuteriai.

Plačiau apie „Apple“ belaidžius ausinukus skaityti galite paspaudę čia, o šiame tekste apžvelgsime naujuosius „MacBook Pro“ nešiojamus kompiuterius. Kaip ir buvo tikėtasi, naujieji įrenginiai veiks su gerokai patobulintais „M1“ procesoriais, taip pat pasiūlys atnaujintą dizainą bei keletą skirtingų opcijų.

Visų pirma, naujieji „MacBook Pro“ kompiuteriai turės dviejų skirtingų dydžių ekranus ir pirkėjai galės rinktis tarp 14,2 bei 16,2 colių įstrižainės produktų. Bene didžiausias dizaino pasikeitimas – gerokai sumažinti ekrano rėmeliai, o taip pat ir iš „iPhone“ telefonų atkeliavusi ekrano išpjova, kurioje „Apple“ įmontavo priekines kameras.

Žvelgiant į nuotraukas, nesunku pastebėti ekrano iškirpimą, kuris atsirado viršutinėje jo dalyje, per vidurį, o čia mes rasime kamerą su Full HD filmavimo galimybe. Aplink šį iškirpimą – meniu juosta. Skelbiama, kad naujuosiuose „MacBook Pro“ bus naudojama mini-LED „Liquid Retina XDR“ technologija su 120 Hz ekrano atsinaujinimo dažniu, kuris šios bendrovės terminais vadinamas „ProMotion“.

Į „Apple“ kuriamus nešiojamus kompiuterius sugrįžo ir jungčių įvairovė. Dešinėje „Pro“ modelių pusėje sumontuoti HDMI, „Thunderbolt 4“ ir SD kortelių lizdai, o kairėje – „MagSafe 3“, du „Thunderbolt 4“ bei ausinių lizdas. Kaip ir buvo tikėtasi, „Apple“ atsisakė lietimui jautrios juostos viršutinėje klaviatūros viršuje, o vietoj jos sugrįžo įprastiniai mygtukai.

„MacBook Pro“ taip pat pasiūlys atnaujintus mikrofonus bei garsiakalbius su „Spatial Audio“ palaikymu. Skelbiama, jog 16 colių modelis turės šešių garsiakalbių sistema. „Apple“ pažymi, kad mažesnis „Pro“ modelis galės pasiūlyti maždaug 17 valandų baterijos tarnavimo laiko, o didesnis – iki 21 valandos. Verta paminėti ir tai, jog „MagSafe“ leis įkrauti nešiojamus kompiuterius 50 proc. vos per 30 minučių.

Bene įspūdingiausia naujovė – naujieji „M1“ lustai, kurių bus du variantai. Pirmasis jų – „Apple M1 Pro“, kuris turės 10 branduolių bei 16 branduolių vaizdo plokštę su patobulinta „Media Engine“ bei palaikymu iki 32 GB operatyviosios (RAM) atminties. Dar įspūdingesnis bus naujasis „M1 Max“, kuris turės net 32 branduolių GPU su palaikymu iki 64 GB operatyviosios atminties.

Lyginant su praėjusių metų „M1“ procesoriumi, naujieji lustai yra 70 proc. greitesni, o kalbant apie grafikas – „Apple“ sako, jog rezultatai dar įspūdingesni. Teigiama, kad „M1 Pro“ GPU yra maždaug 2 kartus greitesnė nei praėjusių metų variantas, o „Max“ lustas pasižymi net 4x didesniu greičiu.

Kol kas išlieka nežinoma kiek naujieji „Apple MacBook Pro“ modeliai kainuos Lietuvoje, tačiau JAV jie bus parduodami nuo 1999 JAV dolerių. Tikėtina, jog tikslios kainos mūsų regione turėtų paaiškėti jau visai netrukus.

11 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Dovilė

Labai dėkinga straipsnių kūrėjam, už aiškiai išdėstytą informaciją, viskas suprantama ir aišku!👍😊

Vasis

Otai kodel ne apple jungtis visiems?! Man ji zymiai patogesne! Kam tas usb c???

Vasiukui

O aš manau, kad apple turėtu rinktis usb-c stnadarta, o ne savo magsafe ir šiaip vistiek usb-c gali pasiekt greita krovimą, nors apple teigia kad su ana pakraus per 30min iki 50proc., plus plačiai naudojamas usb-c standartas ir geresnis suderinamumas su kitais įrenginiais ir šiaip perduot duomenis ir kraut gali, o čia pridarys skyliu daugiau, nes apple fanatikam ji patogi ir faina.

Julius

Vėl magsafe, usb-c jungties nėra. Užsispyrę kaip ožiai, pasauliniai standartai, aplinkosauga pofig, pirkite naujus laidus ir vėl. Deja, šįkart tikrai nepasiliksiu ties apple...

Wissen

Yra usb-c, tik gražino magsafe bet nesuprantu kam ta jungtis reikalinga užtektu ir usb c

Gintaras

Šitas ekranų praplėtimo išmislas atsibodo :) Nors kita vertus nesu macbook fanas, tik bijau kad kiti gamintojai gali pasekti šita "mada" :) ....

Wissen

O gal čia apple išskirtinis simboliškas dalykas obuolys atkastas tai ir atkastas ekranas :)

Wissen

Aš irgi nelabai suprantu kam ekrane prie kameros ta išpjova, tikrai apple pradeda nuvilt:/ iphone nemeta šito įpročio tai dabar ir ant macbook:/ geriau tiesiog kaip ir visada darytu normalu ekrana o ne išpjova :D Toks dizainas manes tikrai nei džiugintu nei ka. Kitas dalykas ši krovimo jungtis kodėl ne usb c?

Aurimas

Tai magnetinė jungtis. Krausis ir per usb-c. Bet ta išpjova gi netrukdo. Meniu juosta apgaubia, taip daugiau vietos lieka ekrane, filmus žiūrėti tikrai netrukdys 🤣

Lankytojas

zinau bet sita jungtis naudojama labiau senesniose modeliose, pvz nemaciau ant nauju macbook air jos. o del ekrano tai siaubas geriau jau butu kaip buve.

Andrius Batalauskas

Na kaina tai auksta labai,o manau atkeleve i europa,bus dar aukstesne,bet parametrai tikrai verti demesio,nors plet kam ta kamerai ispjova padare nelabai suprantu,nu visai prastai su tuo kapliu atrodo.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas