„Apple“ testuoja naujuosius M3 lustus: aiškėja pirmosios savybės, pasiūlys dar daugiau galios

Arnas Balčiūnas

2023-05-24, 13:40

0 komentarų

Savo naujausiame „Power On“ naujienlaiškyje „Bloomberg“ žurnalistas Markas Gurmanas pranešė, kad „Apple“ intensyviai testuoja naujuosius M3 mikroschemų rinkinius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ testuoja naujuosius M3 lustus: aiškėja pirmosios savybės, pasiūlys dar daugiau galios

Remiantis naujausia informacija, bent viena naujosios platformos versija buvo pastebėta su 12 branduolių CPU, 18 branduolių GPU ir 36 GB operatyviosios (RAM) atminties.

M.Gurmanas mano, kad „Mac“ kompiuteriai su naujuoju lustu, sukurtu remiantis 3 nm procesu, pasirodys 2023 metų pabaigoje arba 2024 metų pradžioje.

Naujasis procesorius turės šešis našius branduolius, o kiti šeši bus energiją taupančio tipo. Galios padidėjimas panašus kaip iš M1 kartos į M2, kurio, tikėkimės, turėtų pakakti paklausai padidinti. Gurmanas priminė, kad praėjusį ketvirtį „Mac“ verslas patyrė 31 % nuosmukį, kas neatitiko analitikų prognozių.

Žurnalistas taip pat mano, kad „M3 Pro“ ir „M3 Max“ turės panašius pranašumus (palyginti su M1–M2 serijomis), ir pastarieji turės 14 branduolių procesorių ir 40 branduolių GPU, o „M3 Ultra“ gali šiuos skaičius padvigubinti ir pasiekti 80 branduolių grafinį lustą. Nei vienas teiginys dar nėra patvirtintas, todėl tikimės sužinoti daugiau informacijos per WWDC, kuri turėtų įvykti kitą mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas