Ar jūsų kompiuteryje nesislepia rusiška „kiaulė“? Vokiečiai perspėjo, kad ši antivirusinė programa gali jus šnipinėti

Ar jūsų kompiuteryje nesislepia rusiška „kiaulė“? Vokiečiai perspėjo, kad ši antivirusinė programa gali jus šnipinėti

Rusijos karinė invazija Ukrainoje tęsiasi jau tris savaites, o Vakarų šalys ir toliau stengiasi atsiriboti nuo visko, kas susiję su Rusija. Rimti pavojaus signalai siunčiami ir dėl Rusijoje įsikūrusios „Kaspersky Lab“, kurios antivirusinė programinė įranga yra populiari visame pasaulyje.

Antradienį pasirodė pranešimai iš Vokietijos kibernetinio saugumo agentūros BSI, kuri perspėja dėl rimtą riziką keliančios „Kaspersky Lab“ antivirusinės įrangos. Agentūros BSI teigimu, Rusijos vyriausybės pareigūnai gali priversti įsilaužti į IT sistemas užsienyje arba slapta naudoti „Kaspersky Lab“ technologijas kibernetinėms atakoms pradėti, vartotojams to nė neįtariant.

„Kaspersky“ sureagavo į šiuos pranešimus ir nurodė, kad tai yra privati įmonė, kuri niekaip nesusijusi su Rusijos vyriausybe. Pranešime teigiama, kad BSI įspėjimas yra politiškai motyvuotas ir pridūrė, jog jau susisiekė su BSI, aptarti esamą situaciją.

BSI įspėjimas dėl „Kaspersky Lab“ antivirusinės įrangos pasirodė po to kai Rusijai tęsiant savo invaziją į Ukrainą, kariuomenė apšaudė šalies sostinę Kijevą. Kibernetinio saugumo agentūros teigimu, aukštoje rizikoje yra ir Vokietijos įmonės bei vyriausybinės agentūros, kurios valdo kritines infrastruktūras.

14 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Lankytojas

Antivirusines jau nuo 2000 nenaudoju , isjunges net defenderi. Uztenka sveiko proto nelandzioti kur nereikia ir nesisiusti beleka

Arunas

Niekada nepasitikėjau kaspersky antivirusine,netgi nuo jos atsiradimo.Tuo labiau kad vien tik ją įsirašius ji užfreezina kompiuterį

xxx

Kvaili kas išvis naudojat papildomas antivirusines. Tik kompą lėtina. Windows antivirusinė geriausiai susitvarko su savo pačios saugumu. O Vokiečiai vapšė atsilikėliai, jeigu tik dabar susiprato, kad rusiška antivirusinė yra pavojinga.

Romka

Pas mane kitoks parsas avast,bet laikau isjungta-jau senai pastebėjau kad jokio antiviruso nereikia,dar prieš 20 metu puldavo trojanai ir tie nieko nepadaro,greičiausiai pabaigia IP.adreso numery,šiaip matęs virusiuka kai atsisiunti programėlė instaliuoji ir ji pradeda šeimininkauti po tavo kompiutery.atidarineja failus,pats gali tik žiūrėti.o antivirusas kažkoks gaidys ir dar naudoja interneto ir kompiuterio greitu,net kast satoshiu negali.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas