„Huawei“ taikosi į kompiuterių rinką: pristatytas dėmesį kaustantis „MateBook E“ įrenginys

Leonardas Sindaravičius

2021-11-20, 10:00 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

0 komentarų
„Huawei“ taikosi į kompiuterių rinką: pristatytas dėmesį kaustantis „MateBook E“ įrenginys

Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ iš peties stengiasi sustiprinti savo poziciją nešiojamųjų kompiuterių rinkoje - šįkart kompanija pristato „MateBook E“ du viename tipo įrenginį, tiesiogiai konkuruosiantį su tokiais prietaisais kaip „Microsoft Surface Pro 8“. Pastarasis bei jo pirmtakai tokių prietaisų rinkoje dominuoja metai iš metų, tad kyla klausimas, ar „Huawei“ užmojai nėra kiek per aukšti?

Daugiafunkcis mini kompiuteris iš tikro nėra toks trapus bei silpnas, koks gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio - į ploną aliuminio korpusą „Huawei“ sutalpino 11-osios kartos „Intel Core i7-1160G7“ procesorių. Nors tai ir yra mobili naujausio „i7“ versija, jis daugiau nei pakankamai galingas daugeliui kasdienių įprasto vartotojo užduočių.

Įrenginys turi 12,6 colių įstrižainės, 1600x600 rezoliucijos, OLED ekraną su 16:10 kraštinių santykiu - iki šiol tokį standartą naudojo tik „Apple“, o daugelio patyrusių vartotojų manymu, tai yra geriausias kraštinių santykis darbui kompiuteriu. Ekranas užima 90% korpuso priekio, o jo ryškumas siekia iki 400 nitų - gana vidutiniškas, tačiau pakankamai ryškus. Be minėtojo „Intel Core i7“, šį prietaisą taip pat bus galima įsigyti su kiek silpnesniu „i5-1130G7“ procesoriumi, tačiau nepriklausomai nuo to, kurį pasirinktumėte, abu jie atkeliauja su integruotu „Intel Iris Xe“ grafikos procesoriumi.

Naująjį „MateBook E“ bus galima įsigyti su iki 16 gigabaitų operatyvinės atminties ir iki 512 GB PCIe NVMe SSD tipo saugyklos. Iš komunikacijų pusės, įrenginyje integruoti „Bluetooth 5,1“ ir „Wi-Fi 6“ standartai. Išorėje galimybes praplečia 3,5 mm ausinių bei „Thunderbolt 4“ jungtys. Vaizdo skambučius įgalina 8 megapikselių raiškos priekine kamera, o galinėje prietaiso dalyje įmontuotas 13 MP sensorius - nieko įspūdingo, tačiau pakankamai tokio tipo įrenginiui.

Šio džiaugsmo kaina svyruoja tarp maždaug 800 ir 1100 eurų - pigiausias yra „Intel Core i5“ variantas su 8 GB operatyvinės atminties ir 256 GB saugyklos. Brangiausias, be abejo, yra „Core i7“ modelis, turintis 16GB RAM ir 512 saugyklos. Įrenginys su pastarąja specifikacija, tačiau silpnesniu („Core i5“) procesoriumi, kainuoja apie € 970.

Deja, visą šį džiaugsmą lydi blogos naujienos - „Huawei MateBook E“ kol kas parduodamas tik Kinijoje, kur jį galima įsigyti juodos arba tamsiai mėlynos spalvų. Galbūt nešiojamųjų kompiuterių rinka ir galėtų suveikti kaip „Huawei“ išsigelbėjimas, tačiau tam kompanija turi būti pasiryžusi rizikuoti - neaiškus bei ribotas naujų prietaisų, kaip šio „MateBook E“, prieinamumas pasaulinėje rinkoje žymi ir tai, jog gamintoja pati netiki, jog gali atgauti prarastą klientų pasitikėjimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas