Dar viena nauja operacinė sistema: „Google Fuchsia“ buvo išbandyta asmeniniame kompiuteryje

TopCom.lt

2021-06-05, 08:30 (atnaujinta 2022-12-07, 13:09)

0 komentarų
Dar viena nauja operacinė sistema: „Google Fuchsia“ buvo išbandyta asmeniniame kompiuteryje

Internetinio leidinio „9to5Google“ žurnalistai, naudodami emuliatorių, paleido naują operacinę sistemą nešiojamame kompiuteryje su „Ubuntu Linux“. Tam buvo panaudotas iš anksto sukurtas operacinės sistemos vaizdas, leidžiantis susipažinti su jos galimybėmis dar gerokai prieš išleidžiant viešai prieinamą versiją.

Dabartinė „Fuchsia“ versija leidžia naršyklėje atidaryti kelis skirtukus ir netgi naudoti jį keliuose languose vienu metu. Vartotojas turi prieigą prie laiko ir datos nustatymų, ekrano ryškumo ir galimybės peržiūrėti sistemos parametrus. Be to, vaizdo įrašo autoriai pademonstravo daugybę integruotų programų, tokių kaip kalendorius.

Pasak žurnalistų, dabar operacinės sistemos galimybės yra nedidelės, tačiau kūrėjai turi galimybę sukurti savo programas, kurios veiks naujojoje platformoje. „Fuchsia OS“ dokumentuose pažymima, kad ji palaiko „Dart“ programavimo kalbą, kurią „Flutter“ sistema naudoja kurdama programas.

Apibendrindami eksperimentą, žurnalistai pabrėžė, kad „Fuchsia“ dar nėra pasirengusi dirbti kompiuteriais ir mobiliaisiais įrenginiais kaip pagrindinė OS, o dabartine jos forma sudomins visų pirma entuziastus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas