Dar vienas smūgis „Windows“ naudotojams: netrukus įsigalios pasikeitimai, kurie nepatiks daugeliui „Windows“ vartotojų

Lukas Snarskis

2023-01-22, 11:43

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Naujų variantų išleidimai dažnai turi blogų naujienų tiems, kurie naudojasi senesnėmis versijomis, o dabar blogos naujienos pasiekė didžiulę „Windows“ vartotojų dalį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Dar vienas smūgis „Windows“ naudotojams: netrukus įsigalios pasikeitimai, kurie nepatiks daugeliui „Windows“ vartotojų

„Microsoft“ dar visai neseniai nutraukė „Windows 7“ ir „Windows 8“ operacinės sistemos versijų palaikymą, o dabar ruošiasi dar vienam žingsniui. Pasirodo, jog bendrovės atstovai atnaujino „Windows 10“ puslapį, kas rodo, jog netrukus taps nebeįmanoma atsisiųsti šios operacinės sistemos iš oficialios „Microsoft“ svetainės. Tai reiškia, kad vartotojams liks tik viena opcija – įsigyti „Windows 11“. Tai turėtų nepatikti daugeliui.

„2023 m. sausio 31 d. bus paskutinė diena, kai bus siūloma įsigyti šį „Windows 10“ atsisiuntimą. „Windows 10“ ir toliau bus palaikoma saugos naujinimais, padedančiais apsaugoti jūsų kompiuterį nuo virusų, šnipinėjimo programų ir kitų kenkėjiškų programų, iki 2025 metų“, - teigiama informaciniame „Windows 10“ polapyje, kurį galima rasti „Microsoft“ svetainėje.

Perkant „Windows 10“ operacinę sistemą iš oficialios „Microsoft“ internetinės svetainės – tai jums kainuos maždaug 145 eurus, o „Pro“ versija parduodama už 259 eurus. Tiesa, jeigu norite sutaupyti – tuomet rekomenduojame pasinaudoti mūsų partnerių paslaugomis. „WhoKeys.com“ siūlo įsigyti „Windows 10 Home“ licenciją vos už 12,20 eurų, o norėdami tai padaryti – spauskite čia. „Windows 10 Pro“ versiją galite įsigyti tik už 14,20 eurų, o šį variantą įsigyti galite paspaudę čia. Nepamirškite panaudoti nuolaidos kodo TFN, kuris suteiks jums nuolaidą.

Tiesa, nors „Windows 10“ operacinės sistemos versijos ir nebus galima atsisiųsti iš oficialios gamintojo internetinės svetainės, tačiau, kaip jau minėjome, programinės įrangos palaikymas vis dar išliks. „Microsoft“ pažymi, jog pilną palaikymą šios platformos naudotojais gaus iki 2025 metų, o tai reiškia, kad liko dar bent pora metų.

Kaip jau minėjome, dar šio mėnesio pradžioje „Microsoft“ nutraukė ir keletos kitų senesnių „Windows“ operacinių sistemų palaikymą. JAV technologijų milžinė „Microsoft“ paskelbė, jog nutraukia „Windows 7“, o taip pat ir „Windows 8.1“ operacinių sistemų palaikymą. Nuo dabar, „Windows 7“, o taip pat ir „Windows 8.1“, nebegaus jokių saugumo atnaujinimų, o tai reiškia, kad vartotojai, naudojantys šią versiją, rizikuoja saugumu. Vartotojams rekomenduojama atsinaujinti į „Windows 10“ arba „Windows 11“ versijas, kurios yra palaikomos ir gauna visus atnaujinimus – tiek funkcionalumo, tiek ir saugumo.

Dar 2020 metais „Microsoft“ buvo nutraukusi „Windows 7“ platformos funkcionalumo atnaujinimus, o šios versijos naudotojams buvo pasiūlyta gauti išplėstinį saugumo palaikymą dar trims metams. Toks gamintojo pasiūlymas, žinoma, buvo pateiktas už papildomą mokestį. Tačiau dabar nuspręsta visiškai padėti tašką ir galutinai nutraukti šios operacinės sistemos palaikymą.

Įdomu tai, jog „Windows 7“ šiuo metu yra įdiegta maždaug 10 proc. kompiuterių. Atsižvelgiant, kad pilnas operacinės sistemos palaikymas buvo nutrauktas dar 2020 metais, o dabar jis stabdomas visiškai – tai yra itin didelis skaičius. Jeigu vis dar naudojate seną „Microsoft“ operacinės sistemos versiją – rekomenduojame nedelsiant atsinaujinti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas