Dar vienas technologinis smūgis Rusijai: oficialias sankcijas patvirtino ir AMD su „Intel“

MiTech.lt

2022-03-05, 07:30

0 komentarų
Dar vienas technologinis smūgis Rusijai: oficialias sankcijas patvirtino ir AMD su „Intel“

Rusijai ir toliau tęsiant karinius veiksmus Ukrainoje, didėja kompanijų, kurios vienaip ar kitaip atsiriboja nuo Rusijos rinkos. Sankcijas rusams taiko ne tik valstybės, tačiau ir daugelis technologijų bendrovių – nuo mažesnių iki pačių didžiausių.

Iki šiol turėjome tik neoficialią informaciją apie tai, kad „Intel“ ir AMD stabdo savo produktų tiekimą į Rusiją ir Baltarusiją. Dabar kompanijos oficialiai patvirtino, kad procesorių, o AMD atveju ir vaizdo plokščių tiekimas į Rusiją ir Baltarusiją yra stabdomas.

Tai taip pat liečia ir kompiuterius su AMD ir „Intel“ procesoriais ar vaizdo plokštėmis. Abi kompanijos sako, kad tokių veiksmų imasi dėl to paskelbtų sankcijų, kurias iššaukė Rusijos ir Baltarusijos pradėtas karas Ukrainoje.

„Atsižvelgiant į sankcijas, kurias Rusijai pritaikė Jungtinės Valstijos bei kitos tautos, AMD nusprendė sustabdyti savo produkcijos prekybą bei pristatymus į Rusiją bei Baltarusiją. Tai liečia visus AMD produktus bei produktus, kurie naudoja mūsų komponentus, Rusijoje ir Baltarusijoje“, - teigiama AMD pranešime.

Tai reiškia, kad pasibaigus dabartinėms AMD ir „Intel“ produktų atsargoms naujų tiekiama nebus ir rusai ar baltarusiai norintys naujo kompiuterio, procesoriaus ar vaizdo plokštės gaus juos pirkti užsienyje, jei tik sugebės už jį sumokėti be VISA ir „MasterCard“ banko kortelių, kurios irgi sustabdė veiklą Rusijoje ir Baltarusijoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas