„EVGA“ pasitraukimas iš vaizdo plokščių rinkos: gerų žodžių ir apgailestavimo neslėpė net ir „Nvidia“ vadovas

Likus vos kelioms dienoms iki naujosios „Nvidia GeForce RTX 40“ serijos vaizdo plokščių pristatymo, vienas didžiausių „AIB“ partnerių „EVGA“ paskelbė, kad nebegamins vaizdo plokščių. Ši žinia sukrėtė kompiuterių gamintojus, nes „EVGA“ produktai buvo gana populiarūs rinkoje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„EVGA“ pasitraukimas iš vaizdo plokščių rinkos: gerų žodžių ir apgailestavimo neslėpė net ir „Nvidia“ vadovas

„Nvidia“ generalinis direktorius Jensenas Huangas diplomatiškai pakomentavo: „Andrew Han („EVGA“ generalinis direktorius) jau seniai norėjo nutraukti vaizdo plokščių verslą. Jis ir jo įmonė „EVGA“ buvo puikūs partneriai ir svarbi mūsų istorijos dalis, ir man liūdna matyti, kad jie nustojo veikti. Tačiau jis turi kitų planų, apie kuriuos galvoja jau keletą metų. Andrew mano, kad jam tiesiog atėjo laikas daryti ką nors kita.

Savo pasitraukimą iš vaizdo plokščių rinkos „EVGA“ aiškina mažėjančiu vaizdo plokščių pardavimo pelningumu, kurį taip pat lėmė „Nvidia“ sprendimas išleisti savo „Founders Edition“ seriją. Tokia „Nvidia“ prekybos politika, anot „EVGA“, „nusivylė bendrovę ir leido pajusti, kad santykiai pašlijo“.

Pagrindinę dalį „EVGA“ versle (apie 80%) užėmė grafikos spartintuvai. Pranešama, kad dėl krypties pasikeitimo bendrovė neplanuoja atleisti darbuotojų, o tai mažų mažiausiai stebina.

„Nvidia“ paskelbė oficialų pareiškimą, kuris savo tonu atitinka jos generalinį direktorių Huangą: „Daugelį metų puikiai bendradarbiavome su „EVGA“ ir toliau palaikysime juos savo dabartinės kartos gaminiuose. Linkime Andrew ir mūsų draugams iš „EVGA“ viso ko geriausio.

Galima daryti prielaidą, kad Ada Lovelace GPU, kurie galėjo būti skirti „EVGA“, bus platinami tarp likusių „Nvidia AIB“ partnerių – ASUS, MSI, „Gigabyte“, „Zotac“ ir kitų. Dauguma vartotojų, vargu ar pastebės EVGA pasitraukimą iš rinkos, nes jame yra daug kitų stiprių žaidėjų. Tačiau kompanijos gaminiai tikrai išliks gerbėjų atmintyje, ypač entuziastams skirtos „Kingpin“ serijos vaizdo plokštės.

Overclocker’is Vince’as „Kingpin“ Lucido, ilgą laiką dirbęs su „EVGA“ pažangiausiomis vaizdo plokštėmis, paskelbė pareiškimą, kuriame padėkojo gerbėjams už ilgus metus trukusį darbą su „EVGA“ ir pažymėjo, kad tai nebūtinai yra „Kingpin“ greitintuvų pabaiga, tačiau nepateikia jokios papildomos informacijos. Galbūt tai yra atviras bendradarbiavimo pasiūlymas bet kurioms suinteresuotoms šalims.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas