Gelbėjimosi ratas senų kompiuterių savininkams: išleista „Windows“ versija, kuri sklandžiai veiks net ir labai sename įrenginyje

Lukas Snarskis

2023-03-13, 08:10

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Naujų variantų išleidimai dažnai turi blogų naujienų tiems, kurie naudojasi senesnėmis versijomis, o taip pat ir tiems, kurie turi senesnius kompiuterius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Gelbėjimosi ratas senų kompiuterių savininkams: išleista „Windows“ versija, kuri sklandžiai veiks net ir labai sename įrenginyje

„Windows 11“ yra liūdnai pagarsėjusi dėl didelių aparatinės įrangos reikalavimų, dėl kurių sunku naudoti šią platformą mažiau galinguose kompiuteriuose arba įrenginiuose su senesniais komponentais. Ne visi kompiuteriai gerai veikia ir su „Windows 10“ versija, o dar senesnės „Microsoft“ operacinių sistemų versijos jau nebeturi palaikymo. Tačiau tam yra sprendimas.

Dar visai neseniai rašėme apie „Tiny11“ operacinę sistemą, kuri sukurta „Windows 11“ platformos pagrindu, tačiau čia siūlomos tik pačios būtiniausios funkcijos. Šio projekto kūrėjai dabar išleido ir atnaujintą „Tiny10“ versiją, kuri sukurta pagal naujausią „Windows 10“ operacinės sistemos versiją. Norint įdiegti šią versiją į savo kompiuterį – reikalingi vos 5 GB vietos. Sėkmingam „Tiny10“ veikimui taip pat reikia vos 2 GB operatyviosios (RAM) atminties.

„Tiny10“ pasiūlys tik reikalingiausius komponentus, tokius kaip „Windows Terminal“, „Microsoft Store“, skaičiuotuvas, „Notepad“ ar „Paint“ programėlės. Į šią operacinę sistemą nėra įdiegta „Microsoft Edge“ naršyklė, kas leis jums naudotis jūsų norima ar pamėgta internete naršykle. Pažymima ir tai, jog „Tiny10“ gali veikti ir be jokių prisijungimų prie paskyrų, tačiau norintiems – yra galimybė pridėti savo „Microsoft“ paskyrą.

Operacinėje sistemoje yra viskas, ko reikia paprastam vartotojui patogiam kasdieniniam kompiuteriu, neatsižvelgiant į jo įrangos pajėgumus. „Tiny10“, kaip ir sufleruoja pavadinimas, sunaudoja mažiau resursų ir nereikalauja naujausios aparatinės įrangos. Žinoma, modifikuotos „Windows 10“ platformos diegimas visada turi galimą riziką, todėl būkite atsargūs. Kitas dalykas, kurį reikia nepamiršti, yra tas, kad vis tiek reikia galiojančio rakto, kad suaktyvintumėte „Tiny10“. Tai reiškia, kad jums bus reikalingas registracijos kodas.

„Tiny10“ galite parsisiųsti iš čia, o jeigu neturite „Windows 10“ registracijos kodo – jį įsigyti galite iš mūsų partnerių. Dabar „Windows 11 Pro OEM“ registracijos kodas kainuoja tik 18,80 eurų, o norėdami pasinaudoti šiuo pasiūlymu spauskite čia. Tiesa, prieš atsiskaitant nepamirškite nurodyti nuolaidos kodo TFN.

Verta pastebėti ir tai, jog jeigu nenorite naudotis „Windows 10“ ir norite analogiškos „Windows 11“ versijos – tuomet galite išbandyti „Tiny11“ operacinės sistemos versiją, kurią rasite paspaudę čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas