Gerokai spartesnių maršrutizatorių dar teks palaukti: tiekimo problemos gali kardinaliai pakeisti gamintojų planus

Gerokai spartesnių maršrutizatorių dar teks palaukti: tiekimo problemos gali kardinaliai pakeisti gamintojų planus

Neseniai paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad naujasis „Wi-Fi 6E“ standartas nebuvo toks sėkmingas, kaip tikėtasi dėl nepalankaus jo išleidimo laiko. Manoma, kad gamintojai laikysis „Wi-Fi 6“ standarto, kol pasirodys „Wi-Fi 7“, kurio išleidimas jau ne už kalnų ir jis bus žymiai greitesnis.

Teigiama, kad tiekimo apribojimai stabdo „Wi-Fi 6E“ plėtrą. Be to, tikimasi, kad „Wi-Fi 7“ pasirodys jau kitais metais, todėl „Wi-Fi 6E“ gyvavimo ciklas gali būti per trumpas ir investicijos gali neatsipirkti. 2021 metais viduryje buvo išleistas „Wi-Fi 6E“ standartas, su nauju 6 GHz dažnio spektru suteikiančiu platesnį dažnių diapazoną, didesnį pralaidumą ir mažesnę delsą. Tačiau „Wi-Fi 7“ yra daugiau nei dvigubai greitesnis nei 6E, o įmonės šiais metais jau demonstruoja „Wi-Fi 7“ produktus.

Industrijos šaltiniai teigia, kad klientai vis dar teikia pirmenybę „Wi-Fi 6“, galbūt todėl, kad komponentus lengviau gauti. Tikimasi, kad tiekimo apribojimai išliks per visus 2022 metus, todėl gal tiesiog verta palaukti „Wi-Fi 7“. Taip pat teigiama, kad 6 GHz spektro standartai dar nebuvo standartizuoti, o tai stabdo „Wi-Fi 6E“ OEM plėtrą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas