„Google“ pagaliau susiprato: pašalins didžiausią „Chrome” naršyklės Achilo kulną

„Google“ pagaliau susiprato: pašalins didžiausią „Chrome” naršyklės Achilo kulną

„Google Chrome“ yra pati populiariausia naršyklė visame pasaulyje, tačiau daugybė vartotojų skundžiasi, kad ji naudoja nepagrįstai daug kompiuterio ar kito įrenginio resursų. „Google“ jau keli metai bando šią problemą išspręsti, bet situacija kaip nesikeičia, taip nesikeičia. Laimė, kaip teigia kompanijos atstovai, jie pagaliau rado priešnuodį - naują resursų perskirstymo technologiją (Angl. PartitionAlloc). Ji įdomi tuo, kad bus įdiegta į pačią operacinę sistemą, tokią kaip „Windows” ar „macOS”, o ne į pačią naršyklę.

Resursų perskirstymo sprendimo pagrindinė užduotis yra atminties perskirstymas ir izoliavimas. Jis sukuria particijas (atskiras ir viena nuo kitos nepriklausomas dalis), kuriose galima perskirstyti kompiuterio atmintį tiems naršyklės procesams, kuriems ji reikalinga. Pagrindinis šios technologijos privalumas yra saugumas - particijas, į kurias išskirstyta atmintis, yra įzoliuotos viena nuo kitos, t. y. kiekvienas naršyklės skirtukas niekaip negali paveikti kito skirtuko veikimo bei neleidžiama kenkėjiškoms programoms pasiekti operacinės sistemos failų. Dėl viso to „Chrome“ naršyklė startuoja greičiau, puslapiai užkraunami sparčiau, o viskam dar ir sunaudojama mažiau RAM atminties.

Kompanija „Google“ prie šios technologijos dirba jau metus ir netrukus ji turėtų debiutuoti „Windows“, „Android“ ir „Linux“ platformose. Tiesa, kol kas nėra aišku, ar tikrai „Linux” sistemoms skirta versija debiutuos tuo pačiu metu, kadangi kuriant resursų paskirstymo technologiją „Linux“ OS buvo susidurta su sunkumais.

„Google“ teigia, kad kitose operacinėse sistemose bandymai buvo sėkmingi - pavyko sumažinti RAM atminties sunaudojimą, naršyklė veikia stabiliau ir mažiau apkraunamas kompiuteris. Deja, kol kas praktiškai to patikrinti negalime, nes patobulinimai dar viešai nepristatyti.

„Microsoft Edge“ kūrėjų komanda irgi dirba prie panašaus projekto tik kitu pavadinimu „SeagmentHeap“. Šio projekto paskirtis tokia pat sumažinti naršyklės resursų sunaudojimą. Kaip teigia „Microsoft“ naršyklė turėtų 27% sunaudoti mažiau resursų ir sumažinti RAM sunaudojimą nuo 32% iki 37% procentų.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas