„Intel” desperacija: sarkastiškomis reklamomis bando pašiepti „Apple” kompiuterius su „M1” lustais

„Intel” desperacija: sarkastiškomis reklamomis bando pašiepti „Apple” kompiuterius su „M1” lustais

Nauja kompiuterių mikroschemų gamintojos „Intel“ reklaminė kampanija siekia gan stipriai smogti „Apple“ ir jos „M1“ procesorių serijai, sukėlusiai nemenkas bangas kompiuterių entuziastų bendruomenėse. „Twitter“ platformoje paviešintose reklamose vaizduojamas „Intel Evo“ serijai priklausantis nešiojamas kompiuteris ir trumpi šūkiai, akcentuojantys šių prietaisų funkcijas ir siekiantys išryškinti „Intel“ pranašumą.

Iš dalies procesorių gamintoja puola ir pati save - rinkoje vis dar nemažai jų lustais veikiančių „Mac“ kompiuterių, kai kurios parduotuvės vis dar turi senesnių modelių likučius. „Apple“ žada pilnai pereiti prie savo pačių siliciu paremtų lustų naudojimo iki 2022-ųjų, tačiau tai reiškia, kad dar bent 10 mėnesių bus galima įsigyti jų įrenginių su „Intel“ mikroschemomis.

Vasario antrąją buvo pasidalinta reklama, išryškinančią, tai, kad „MacBook“ serija neturi liečiamųjų ekranų, kai tuo tarpu „Intel Evo“ serijai priklausantys nešiojamieji kompiuteriai leidžia įvestį pirštais, bei kartais komplekte esančiais rašikliais. Tačiau „Intel“ visiškai neužsimena, kad yra „iPad“ planšetės, veikiančios „Apple“ silicio pagrindu.

Naujesnė reklama, publikuota vasario 10-ąją, akcentuoja, kad su „Intel“ procesoriais aprūpintais kompiuteriais galima žaisti „Rocket League“ ir paleisti realias raketas į kosmosą. Deja mums nėra tekę dirbti „NASA“ ar „SpaceX“, tad pastarojo fakto negalime nei patvirtinti, nei paneigti, tačiau dėl „Rocket League“ jie neklysta - „macOS“ platformoje šis žaidimas nebepalaikomas.

Abi reklamos nukreipia į „YouTube“ platformoje esančius Joe Rottinger įkeltus vaizdo įrašus, kuriuose autorius sako, jog su „Evo“ platforma gaunate daugybę funkcijų, kurių negautumėte su „Mac“. Tuo pačiu Rottinger pademonstruoja keletą „Intel“ platformos nešiojamųjų kompiuterių ir aptaria jų savybes, tarp kurių yra įvardijamas ir išorinių vaizdo plokščių palaikymas, kurio nesiūlo „Mac“ prietaisai.

Kova tarp „Windows“ ir „macOS“ gyvuoja jau ne vieną dešimtmetį, tačiau dabar įtampą kelia ir mikroschemų gamintojų konkurencija. Nenuostabu, jog „Apple“ atsisakius „Intel“ lustų, pastaroji sieks pasukti kuo didesnę „Windows“ OS turinčių kompiuterių naudotojų į savo pusę.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas