„Intel“ gaus per nagus: netyčia nutekino „Windows 11“ išleidimo datą

Ina Jonaitienė

2021-07-21, 16:20 (atnaujinta 2021-10-18, 01:13)

1 komentaras
„Intel“ gaus per nagus: netyčia nutekino „Windows 11“ išleidimo datą

„Windows“ kompiuterių savininkus šiemet pasiekė džiugi naujiena – tai „Windows 11“ operacinės sistemos išleidimas, kuris buvo anonsuojamas jau kuris laikas. Ir nors naujoji platformos versija jau išleista, tačiau kada jis taps visiems prieinama – išlieka nemaža paslaptimi daugeliui.

„Microsoft“ iki šiol oficialiai neatskleidė „Windows 11“ išleidimo datos, bet paprasčiausiai nurodė, kad ji „turėtų pasirodyti kiek vėliau, šiemet“. Tačiau, pagal naujausią informaciją, kurią „Intel“ paskelbė prieš keletą dienų, aiškiai nurodo spalio mėnesį. „Intel“ galimai netyčiomis atskleidė „Windows 11“ išleidimo datą pagal naujausią „Windows 11-64 2021 m. spalio naujinimo 21H2“ versiją. Spalio atnaujinimo trumpinys „21H2“ suteikia papildomo įtarimo, jog „Windows 11“ operacinė sistema bus išleista būtent spalio mėnesį.

Anksčiau JAV programinės įrangos ir technikos gamintojas „Microsoft“ pagrindinius „Windows 10“ atnaujinimus aptardavo ir atskleisdavo tik po mėnesio, kuomet jie jau būdavo pilnai išleisti ir naudojami, o tai sukeldavo problemų. „21H2“ atnaujinimo pavadinimo dalis, susijusi su „Windows 11“, rodo, kad ją išleisti šiemet, kaip ir buvo planuota.

Norime pradžiuginti ir „Windows 10“ naudotojus – jiems taip pat bus suteiktas „Windows 10 21H2“ atnaujinimas, tačiau manoma, kad tai bus nežymūs pakitimai. Tikriausiai todėl, kad „Microsoft“ daugiausiai dėmesio skiria „Windows 11“ operacinei sistemai. Pranešama, kad „Microsoft“ į „Settings“ programą įtrauks akumuliatoriaus naudojimo statistiką, ką jau daugelį metų turėjo mobilieji telefonai. Nešiojamųjų kompiuterių vartotojai turėtų galėti išsamiai sekti savo baterijos naudojimą po „Windows 10 21H2“ atnaujinimo.

Nesame tikri, kas galės gauti ir naudotis „Windows 11“, tačiau tikėtina, kad pirmieji tokią galimybę turės nauji nešiojamieji bei asmeniniai kompiuteriai, kuriuose iš karto bus įdiegta naujoji operacinė sistema. Naujausia informacija rodo, kad tie, kurie iki šiol naudojo „Windows 10“, turės palaukti šiek tiek ilgiau – iki Helovyno. Tiesa, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešama, kad šiandien naudojamų „Windows 10“ įrenginių atnaujinimas bus pradėtas 2022 metų pirmoje pusėje.

Jeigu atsitiko taip, kad tikrai nekantraujate ir norite išbandyti naująją operacinę sistemą, galite atsisiųsti ir naudoti ankstyvąją versiją, kuri iš esmės skirta programėlių kūrėjams ir įvairiems testuojams. Ankstyvosios „Windows 11“ versijos atsisiuntimas ir naudojimas yra visiškai saugus bei legalus, o tuo pačiu ir visiškai nemokamas.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas