Ketinate išbandyti naująją „Windows“ versiją? Sužinokite ar Jūsų kompiuteris tam tinkamas

Lukas Snarskis

2021-06-25, 09:55 (atnaujinta 2021-06-26, 01:54)

0 komentarų
Ketinate išbandyti naująją „Windows“ versiją? Sužinokite ar Jūsų kompiuteris tam tinkamas

Po daugybės gandų, neoficialių pranešimų ir spėlionių „Microsoft” prieš kelias valandas oficialiai pristatė didžiausią savo vystomos operacinės sistemos atnaujinimą per visą dešimtmetį - „Windows 11”. Atnaujinta programinė įranga pasiūlys iš esmės pakeistą sistemos dizainą ir atsisakys daugybės vartotojų keikiamų elementų, besivelkančių dar iš 2012 metais debiutavusios „Windows 8” laikų.

Internete jau antrą savaitę cirkuliuoja išankstinė šios operacinės sistemos versija, tačiau oficialios, pasak „Microsoft”, turėtume sulaukti tik prieš Kalėdas. Laimė, už atnaujinimą į „Windows 11” šiuo metu naudojantiems „Windows 10” nereikės mokėti. Dabar jau tapo aišku ir kokie bus minimalūs sisteminiai reikalavimai, norintiems mėgautis naująja „Windows“ versija.

Visi tie, kurie norės išbandyti „Windows 11“, turės naudoti įrenginį, kuris atitinka šiuos reikalavimus:

  • 1 Ghz 64 bitų dviejų branduolių procesorius;
  • 4 GB operatyviosios (RAM) atminties
  • 64 GB vidinės atminties
  • 9 colių įstrižainės ekranas (su bent jau 1366x768 raiška);
  • UEFI, Secure Boot ir TPM 2.0
  • DirectX 12 / WDDM 2.x

Vienas didžiausių pasikeitimų, neabejotinai yra tai, jog „Windows 11“ naudos tik 64 bitų architektūrą. Pranešama, kad „Microsoft“ neketina išleisti 32 bitų versijos, tačiau pažymima, kad tokio tipo programinė įranga vis tiek bus palaikoma. Akivaizdu, jog norint atsinaujinti į šią operacinės sistemos versiją reikės kiek galingesnio kompiuterio nei anksčiau, tačiau toks gamintojo žingsnis turėtų būti puikiai suprantamas.

Nors naujojo „Windows“ versija oficialiai bus prieinama tik prieš didžiąsias metų šventes, tačiau mes jau išbandėme šią platformą, kuomet internete pasirodė nutekėjusi versija. Pirmuosius įspūdžius galite skaityti čia, o komentaruose pasidalinkite mintimis ar ketinate atsinaujinti į „Windows 11“. Kodėl?

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas