Kinijos pardavėjų gudrybėms ribų nėra: paaiškėjo, kokią gudrybę naudoja vaizdo plokščių pardavėjai, taip nutikti gali bet kam

MiTech.lt

2023-01-26, 10:28

0 komentarų

Pirkimas internetu gali būti itin klastingas dalykas. Tuo neseniai įsitikino ir „YouTube“ platformoje vaizdo įrašus kuriantys turinio kūrėjai. Pasirodo, Kinijos pardavėjai naudoja labai gudrią schemą, kuri gali apgauti mažiau suprantančius pirkėjus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinijos pardavėjų gudrybėms ribų nėra: paaiškėjo, kokią gudrybę naudoja vaizdo plokščių pardavėjai, taip nutikti gali bet kam

Vaizdo įrašų „YouTube“ platformoje kūrėjo Iskandaro Souza ir kompiuterių techniko Paulo Gomes atliktas tyrimas parodė, kad vaizdo plokščių pardavėjai Kinijos mažmeninės prekybos platformose neteisingai nurodo, kad parduoda naujas vaizdo plokštes. Vaizdo plokštės, parduodamos kaip visiškai nauji produktai, bet jose gali būti sumontuota naudota atmintis ar naudotas grafikos procesorius. Taip bandoma pasipelnyti iš pirkėjų panaudojant atsargines dalis iš kitų vaizdo plokščių.

Paulo dalijasi savo tiesiogine patirtimi, kaip atpažinti naudotą vaizdo plokštę. Trūkstami lipdukai ir atsuktuvu paliesti varžtai yra geras atspirties taškas. Tačiau nors kai kurios plokštės gali atrodyti naujos (ant jų yra garantiniai lipdukai, nėra dulkių ar įbrėžimų), jos galėjo būti pagamintos tik tam, kad taip atrodytų. Lengviausia pastebėti geltoną atminties ir grafikos procesoriaus paketo atspalvį. Dabar pastebėtas naujas būdas, skirtas apgauti pirkėjus – nudažyti atminties lustus, kad jie atrodytų naujesni, nei turėtų būti.

Geltonas atminties ir grafikos procesoriaus paketo atspalvis gali atsirasti dėl to, kad lustai ant montažinės plokštės yra sodinami kelis kartus arba su per didele temperatūra, tokie pakitimai taip pat gali atsirasti ir po kripto valiutų kasimo, jeigu komponentai nuolatos kaista.

Nors daugelis tinklapių padarė išvadą, kad kripto valiutų kasėjai dažo atmintį, kad ji atrodytų naujesnė, bet čia reikėtų šaknų ieškoti kur kas giliau. Kinijoje yra visa industrija, kuri ant naujų montažinių plokščių deda dėvėtą atmintį ir grafikos procesorius. Būtent tokios firmelės savo produkciją ir stengiasi pardavinėti kaip naują, nors pagrindiniai komponentai yra dėvėti ir net nebūtinai iš kripto valiutų kasyklų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas