Kitos kartos kompiuteriai bus įspūdingi: nutekėjo naujų „Intel“ procesorių specifikacija

Kitos kartos kompiuteriai bus įspūdingi: nutekėjo naujų „Intel“ procesorių specifikacija

Detali informacija apie būsimąją „Intel Alder Lake-S“ procesorių kartą netikėtai buvo nutekinta bei paviešinta internetinėje erdvėje. „VideoCardz“ tinklaraštis pasidalino pora skaidrių, kuriose aprašomi svarbiausi patobulinimai, kurių galime tikėtis iš 12-osios kartos „Intel“ procesorių.

Pasak paviešintos informacijos, „Intel“ teigia, jog vienos gijos našumas „Golden Cove“ branduolių architektūroje bus pagerintas net 20%. „Alder Lake“ procesoriai turėtų būti net dvigubai spartesni kelių gijų veikimo reikalaujančių užduočių atlikime. Skaidrėse šalia pagerinto daugiagyslio našumo taip pat užsimenama apie naujuosius „Gracemont“ branduolius. „VideoCardz“ neslepia, kad nėra aišku, ar 12-osios kartos procesorių pranašumas yra aprašytas lyginant su itin galingais „Rocket Lake“ šeimos procesoriais, kurie turi debiutuoti netrukus, ar su „Tiger Lake“ - vienuoliktąja procesorių karta.

Su „Alder Lake“ debiutuos „Intel Hybrid“ technologija, kuri turėtų pagerinti lustų efektyvumą ir sumažinti bendrą energijos suvartojimą. Procesoriuose bus įdiegti maži didelio efektyvumo branduoliai mažiau galios reikalaujančioms užduotims atlikti ir didesni, aukšto našumo branduoliai, veiksiantys kai reikės daugiau galios. „Alder Lake“ palaikys „PCIe Gen 5“ ir „Gen 4“, taip pat „DDR5“ ir „DDR4“. Kalbant apie nešiojamiems kompiuteriams skirtus lustus, šie palaikys „LPDDR4“ ir „LPDDR5“ operatyvinės atminties standartus. Atskirame „VideoCardz“ pranešime akcentuojama, kad 12-osios kartos „Intel“ procesoriai palaikys ir „LPDDR5X“.

Pasidalinta ir informacija apie „Intel 600“ lustų rinkinį - stacionarių kompiuterių motininės plokštės suteiks galimybę naudoti itin sparčią „DDR5-4800“ atmintį. Deja už tokią galimybę teks nemažai sumokėti - „DDR4“ atminčiai pritaikytos motininės plokštės palaikys iki 3200MHz spartos RAM. Tik aukščiausio lygio, „Z690“ lustų rinkinį turinčios, motininės plokštės palaikys minėtąją „DDR5“ tipo atmintį su iki 4800MHz sparta. Taip pat „Alder Lake“ procesoriai palaikys „PCI Gen 5“ ir turės 16 šį standartą palaikančių juostų bei keturias „PCI Gen 4“ palaikančias juostas.

Apie 10nm „Alder Lake“ procesorių gamintoja „Intel“ užsiminė skelbdama, kad jos kuriami 7nm lustai vėluos. Naujieji 12-osios kartos procesoriai turėtų debiutuoti antroje metų pusėje, tačiau tiksli data kol kas neatskleidžiama - spekuliuojama, kad jie pasirodys paskutiniame šių metų ketvirtyje (spalio-gruodžio mėnesiais).

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas