Kompiuterių pardavimai ir toliau mažėja: JAV technologijų milžinė užfiksavo tragiškus rezultatus, ekspertai siunčia perspėjimą

Pasaulinė kompiuterių rinka pastaruosius metus augo, tačiau naujausios prognozės nebėra tokios optimistiškos. Tai atskleidžia ir naujausia statistika, kuri patvirtina liūdniausias prognozes.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kompiuterių pardavimai ir toliau mažėja: JAV technologijų milžinė užfiksavo tragiškus rezultatus, ekspertai siunčia perspėjimą

Naujausia IDC statistika atskleidžia, jog kompiuterių pardavimai per pirmąjį šių metų ketvirtį sumažėjo 29 proc., lyginant su analogišku laikotarpiu pernai. Sausio – kovo mėnesiais buvo parduota 56,9 mln. įrenginių, o tai yra maždaug 23,3 mln. vienetų mažiau nei pirmojo 2022 metų ketvirčio metu.

Skelbiama, jog visi penki didžiausi kompiuterių gamintojai užfiksavo bent 10 proc. mažesnius pardavimus, o skaudžiausiai tai atsiliepė JAV technologijų milžinei „Apple“. Pastarosios bendrovės pardavimai sumažėjo net 40,5 proc. „Apple“, pagal pirmojo ketvirčio rezultatus, rikiuojasi ketvirtoje vietoje.

JAV technologijų bendrovė per pirmąjį šių metų ketvirtį pardavė 4,1 mln. kompiuterių ir pelnė 7,2 proc. rinkos. Kompanija nusileido trims gamintojams – tai „Dell“, HP ir „Lenovo“. Pastaroji išlaikė savo lyderės poziciją, o per pirmąjį metų ketvirtį iš viso pardavė 12,7 mln. kompiuterių ir užima 22,4 proc. rinkos.

Antroje vietoje besirikiuojanti HP pardavė 12 mln. įrenginių bei užėmė 21,1 proc. rinkos. Kompanija užfiksavo 24,2 proc. mažesnius pardavimus, o tai yra geriausias rezultatas tarp penkių didžiųjų gamintojų. Trečioje vietoje esanti „Dell“ pardavė 9,5 mln. kompiuterių bei pelnė 16,7 proc. kompiuterių rinkos.

IDC analitikai pastebi, kad gerokai mažesnius pardavimus nulėmė nestabili ekonominė situacija visame pasaulyje. Teigiama, kad gerų ženklų gamintojai nematys ir artimiausiu metu, tačiau dar šiemet tikimasi ir šiokio tokio rinkos atsigavimo.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas