„Lenovo“ netrukus pasiūlys kompiuterius su naujausia grafika: aiškėja naujųjų modelių savybės ir kaina

Ina Jonaitienė

2021-07-26, 11:00 (atnaujinta 2023-03-04, 11:45)

0 komentarų
„Lenovo“ netrukus pasiūlys kompiuterius su naujausia grafika: aiškėja naujųjų modelių savybės ir kaina

Žaidimų kompiuterių rinkoje su naujausiomis „Nvidia“ vaizdo plokštėmis veikia vos kelių gamintojų produktai, tačiau netrukus prie jų prisijungti ketina ir „Lenovo“. Jau visai netrukus rinkoje turėtų debiutuoti „Legion 5 Pro“ nešiojami kompiuteriai, kurie pasiūlys „RTX 30“ serijos vaizdo plokštes bei AMD lustus už patrauklią kainą.

Pasaulinėje rinkoje šis naujasis įrenginys bus aprūpintas „AMD Ryzen 5000“ serijos procesoriumi, tačiau, jeigu bus poreikis, vartotojai galės turėti tokį modelį ir iki „Ryzen 7 5800H“ procesoriaus modelio. „Lenovo“ siūlo du operatyviosios DDR4 tipo atminties pasirinkimus – 8 GB ir 16 GB. Pagrinde, kiek žinoma, SSD disko talpa, susieta su „Ryzen 5“ procesoriumi, sieks tik 256 GB, jeigu naudosite šį įrenginį su „Ryzen 7“ procesoriumi, SSD talpos parinktys prasidės nuo 512 GB, prie to bus galima prisidėti ir papildomą 1 TB talpą. Visi SSD variantai yra M.2 jungties ir NVMe PCIe tipo.

Pasirinkimų nestinga ir kalbant apie vaizdo plokštes. „Ryzen 5“ procesoriumi bus suporuota „RTX 3050“ vaizdo plokštė, palaikanti 4 GB operatyviosios atminties. Aukščiausio modelio lygio variante, vėlgi, bus du vaizdo plokščių pasirinkimai – „RTX 3060“ su 6 GB ir „RTX 3070“ su 8 GB operatyviąja atmintimi – tai liečia tik „Ryzen 7“ tipo procesorius. Verta paminėti, kad abu variantai aprūpinti 16 colių įstrižainės IPS ekranais, kurie turi 2K+ raišką, 165 Hz atnaujinimo dažnį.

Plonas ir lengvas dizainas pateiks tikroviškiausią spindulių atsekamą grafiką, pažangiausias naujas funkcijas ir dirbtinio intelekto galią. Baterijos laikas siekia 8 valandas, abu variantai turi „Rapid Charge Pro“ greitojo įkrovimo funkcijas. Kompiuterių svoris prasideda nuo 2,5 kg., taip pat yra įmontuota HD internetinė kamera ir klaviatūra su apšvietimu. „Lenovo Legion 5 Pro“ serijos modeliai turi 10 prievadų ir jungčių – gausite keturis USB-A (3.2 Gen 1) lizdus, dvi USB-C (3.2 Gen 2) jungtis, HDMI, Ethernet ir 3,5 mm ausinių, mikrofonų lizdą, taip pat patentuotą maitinimo prievadą. Dešinėje pusėje taip pat rasite aparatinės kameros nutildymo mygtuką, kuris pakeis ankstesnių versijų aparatūros užraktą. Vienintelis dalykas, kuris nuvilia – tai kamera. Žmonės nepataria naudoti internetinės kameros srautui perduoti, kadangi tai tik 720p raiškos kamera, kuri nėra pati geriausia vaizdo kokybės požiūriu. Darant fotografijas ir vaizdo įrašus, trūksta daugybės detalių, kurios nepapildo aukštos kokybės žaidimų ir pan.

Variantas su „AMD Ryzen 5600H“ procesoriumi, 4 GB „NVIDIA RTX 3050“ vaizdo plokšte, 8 GB DDR4 tipo operatyviąja atmintimi ir 256 GB SSD kainuoja apie 1110 eurų. Tuo tarpu, modelio su 8 GB „NVIDIA GeForce RTX 3070“ vaizdo plokšte, bent 16 GB operatyviąja atmintimi, kainos prasideda nuo 1700 eurų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas