„Microsoft“ gali džiaugtis: „Windows 11“ dar neišleista, bet jau tampa populiari tarp daugelio

Ina Jonaitienė

2021-07-30, 13:05 (atnaujinta 2023-02-10, 16:26)

0 komentarų
„Microsoft“ gali džiaugtis: „Windows 11“ dar neišleista, bet jau tampa populiari tarp daugelio

„Windows“ kompiuterių savininkų laukia reikšmingiausias per pastaruosius šešerius metus įvykis – naujoji operacinė sistema „Windows 11“ ir dar sklandesnis darbas kompiuteriu. Be kosmetinių dizaino patobulinimų ji bus dar spartesnė nei jos pirmtakė. Panašu, kad tai patinka ir daugeliui „Windows“ kompiuterių savininkų.

Naujoji „Windows“ ataskaita atskleidė, kad „Windows 11“ operacinę sistemą jau naudoja tikrai nemažai žmonių. Pranešama, kad naujoji „Microsoft“ platformos versija jau dabar veikia maždaug 1 proc. naudotojų kompiuteriuose.

Tokios naujienos atkeliauja iš „Windows Store“ programų ir žaidimų tinklo „AdDuplex“. „AdDuplex“ pasidalijo informacija apie „Windows“ naudojimo statistiką. Norime priminti, kad duomenys yra pagrįsti informacija, surinkta iš maždaug 5000 programų, naudojančių „AdDuplex SDK 2“ arba naujesnę versiją, o tyrimo rezultatai paskelbti remiantis informacija iki liepos 26 dienos.

Šiuo metu naujausią operacinę sistemą tiksliai naudoja 0,9 proc. „AdDuplex“ apklaustų asmeninių kompiuterių savininkų. Ataskaitoje taip pat pridurta, kad vis dar yra 0,2 proc. sistemų, naudojančių „Windows 10 Insider“ versiją, kuri gali būti paremta „21H2“ serija. Šis skaičius yra tikrai mažas dėl labai riboto „21H2“ versijos prieinamumo. „AdDuplex“ taip pat pažymėjo, kaip greitai buvo diegiamos naujesnės „Windows“ versijos.

Paskutinė „Windows“ naudojimo ataskaita buvo paviešinta dar balandžio mėnesį ir tuomet nustatyta, kad „Windows 10“ versija 2004 vis dar yra populiariausia operacinės sistemos versija. Kaip žinoma, reikalavimai, norint įdiegti „Windows 11“ savo kompiuteryje, gerokai padidėjo, todėl tai padaryti nėra visiškai paprasta. Dabar mažiau asmeninių kompiuterių galės atnaujinti į naujausią versiją.

Visai neseniai, „Microsoft“ pakeitė visą atnaujinimo procesą. Nebėra priverstinių atnaujinimų vartotojams, nebent naudojote tokią versiją, kuriai jau yra nutrauktas palaikymas. „21H1“ versija gali būti šiek tiek greitesnė nei ankstesniais metais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas