„Microsoft“ ir vėl įsiutino „Windows“ kompiuterių savininkus: paskutinis atnaujinimas sukėlė diskusijų audrą, daugelis tai vertina neigiamai

Arnas Balčiūnas

2023-04-16, 08:10

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Tačiau tikrai ne visos naujienos džiugina vartotojus, o puikus to pavyzdys – naujausi pokyčiai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ ir vėl įsiutino „Windows“ kompiuterių savininkus: paskutinis atnaujinimas sukėlė diskusijų audrą, daugelis tai vertina neigiamai

„Microsoft“ neseniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos atnaujinimą, kuriame pristatė naują funkciją. Nors gamintojas tai vadina informaciniais pranešimais, tačiau vartotojai pasipiktino naujove, kuri „Start“ meniu lange pateikia pranešimus siūlančius „Microsoft“ paskyrą ir „OneDrive“ paslaugas.

Tokį atnaujinimą vartotojai įvardijo kaip įkyrų, o daugelis įsitikinę, kad tai yra paprasčiausia reklama, nesuteikianti jokių privalumų „Windows“ kompiuterių savininkams. Kaip jau minėjome, „Microsoft“ visą šią informaciją vadina kaip pranešimus, o ne reklamą. Tiesa, bent jau kol kas, tokie pasikeitimai matomi tik nedidelei grupei vartotojų.

Verta paminėti, jog „Microsoft“ ketina pasiūlyti ir dar vieną opciją, kuri būtų susijusi su naujaisiais pranešimais. Pranešama, kad netrukus turėtų atsirasti galimybė ir išjungti šiuos pranešimus. Tokia opcija turėtų būti prieinama nustatymuose, nukeliavus į „Settings“ – „Personalization“ – „Start“. Ten turėtų būti parinktis „Show account-related notifications option“, kuri leis išjungti šią naujovę.

Be to, „Microsoft“ taip pat keičia ir kai kuriuos kitus „Windows“ nustatymus. Naujausias atnaujinimas pristatė tam skirtą puslapį, skirtą USB4 prijungtiems įrenginiams valdyti. Šis naujas puslapis leidžia vartotojams prijungti didelio našumo įrenginius ir ekranus. Taip pat pateikiama informacija apie prijungtus įrenginius ir jų galimybes.

Priminsime, jog tai nėra pirmieji pokyčiai, kurie sukėlė didžiulį „Windows“ kompiuterių savininkų pasipiktinimą. „Windows“ operacinėje sistemoje jau daugiau nei du dešimtmečius ekrano nuotrauką galima daryti paspaudus „Print Screen“ mygtuką, kuris puikuojasi ant daugelio mūsų klaviatūrų.

Tačiau „Microsoft“ ruošiasi viską pakeisti „Windows 11“ operacinėje sistemoje. „Microsoft“ išleistoje naujausioje „Windows 11“ operacinės sistemos versijoje, kuri žymima su KB5025310 atnaujinimu – pakeista ekrano nuotraukų fiksavimo funkcija. Vietoj įprastų ekrano nuotraukų paspaudus „Print Screen“ mygtuką dabar įjungiamas iškarpų įrankis (angl. Snipping Tool), kuris anksčiau buvo naudojamas tik tada, kai kartu buvo paspausti „Windows“, „Shift“ ir „S“ klavišai.

Tiesa, jeigu nenorite naudoti „Windows 11“ ir ieškote kaip įsigyti „Windows 10“ operacinės sistemos registracijos kodus – mes turime jums puikų pasiūlymą. „Windows 10 Pro“ registracijos kodą dabar galite įsigyti vos už 14,20 eurų. Norėdami pasinaudoti šiuo pasiūlymu – spauskite čia, o taip pat nepamirškite nurodyti nuolaidos kodo TFN. „Windows 10 Home“ kainuoja tik 12,20 eurų – spauskite čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas