„Microsoft“ nusprendė išbandyti „Windows“ vartotojų kantrybę: „Windows“ kompiuterių savininkai susidūrė su neįtikėtinai įkyriu gamintojo pasiūlymu

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Šia platformos versija naudojasi vis daugiau vartotojų, o kūrėjai deda visas pastangas, kad naudotojų dalis ir toliau augtų. Tiesa, naudojama metodika patiks tikrai ne visiems.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Microsoft“ nusprendė išbandyti „Windows“ vartotojų kantrybę: „Windows“ kompiuterių savininkai susidūrė su neįtikėtinai įkyriu gamintojo pasiūlymu

„Windows“ kūrėjai neseniai išleido „Windows 10“ operacinės sistemos atnaujinimus, kurie vartotojus pasitiks su netikėta staigmena. Internete pasirodo vis daugiau pranešimų, jog jų kompiuterius padengia reklaminis pranešimas, kuris siūlo nemokamai atsinaujinti į „Windows 11“ platformos versiją. Žinoma, tokį pranešimą nesunku išjungti, tačiau tai gali suerzinti daugelį.

Pranešama, kad visą ekraną užimančius pranešimus gauna kompiuteriai, kuriuose įdiegta „Windows 10 21H2“ arba „Windows 10 22H2“ operacinės sistemos versijos. Tiesa, nors daugelis yra linkę manyti, kad tai susiję su sausio mėnesio atnaujinimu, kuris dar visai neseniai pasiekė vartotojus, tačiau galimas variantas, jog šie pranešimai atkeliauja tiesiai iš „Microsoft“ serverių. Tai reiškia, kad „Windows“ vartotojai gali turėti ir senesnes platformos versijas ir vis tiek gaus šį reklaminį pranešimą.

Kaip galima matyti iš tekste pateikiamų nuotraukų, iššokantis langas atrodo kaip „Windows 11“ operacinės sistemos langas. Šiuo pranešimu stengiamasi priminti vartotojams apie galimybę nemokamai atsinaujinti į „Windows 11“. Pranešime pažymima ir tai, jog naudotojai ir toliau galės naudotis savo kompiuteriu, kol bus parsisiųstas minimas atnaujinimas. Žinoma, lange išryškintas įdiegimo mygtukas, o greta jo – galimybė suplanuoti tai vėlesniam laikotarpiui.

Nenorintys atsinaujinti, šį langą galės išjungti paspaudę „Keep Windows 10“ mygtuką, kurį galima rasti reklaminio lango apačioje. Tačiau net ir čia „Microsoft“ paruošė staigmeną. Vietoj lango išjungimo jūs busite perkelti į informacinį langą, kur pateikta pažintinį informacija apie „Windows 11“ operacinės sistemos versiją. „Microsoft“ itin įkyriai siūlo šį atnaujinimą, o norint visiškai atsikratyti šio lango – teks peržvelgti dar keletą papildomų skaidrių, kol galėsite išjungti pranešimą.

Deja, tačiau „Windows“ operacinės sistemos vartotojai neturi jokios galimybės išvengti šio lango atsiradimo, o jo išjungimas gali tapti ganėtinai įkyria procedūra. Ir tai nėra pirmas kartas, kuomet JAV technologijų milžinė tokiais būdais skatina vartotojus atsinaujinti savo programinę įrangą. Pirmąsyk panaši metodika buvo panaudota dar 2018 metais.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas