„Microsoft“ pateikė dar daugiau naujovių: su „Windows 11“ atnaujintos daugėlio pamėgtos programos

„Microsoft“ pateikė dar daugiau naujovių: su „Windows 11“ atnaujintos daugėlio pamėgtos programos

Prieš keletą dienų, JAV korporacija „Microsoft“ „Dev“ ir „Beta“ kanaluose pasidalino ankstyvąja „Windows 11“ versija 22000.132, suteikdama naują „Teams“ vartotojo patirtį, kartu su įprastais klaidų pataisymais ir patobulinimais.

Be pataisymų, „Dev“ kanalo vartotojai taip pat pradėjo gauti kelių įprastų programų atnaujinimus per „Microsoft Store“ parduotuvę. Vienas iš jų buvo naujasis „Snipping“ įrankis, apjungiantis senesnės programos bei „Snip & Sketch“ funkcionalumą. Verta pastebėti ir tai, kad skaičiuotuvas, el. pašto programa ir kalendorius įgavo vizualinį atnaujinimą, kad šie atitiktų bendrą „Windows 11“ dizainą.

Apie „Snipping Tool“ vartotojams jau anksčiau buvo pranešta, kad šis įrankis nebus naudojamas ir jį greitu metu pakeis naujoji „Snip & Sketch“. Su „Windows 11“ versija, bendrovė siekia suvienodinti ekrano kopijų patirtį, sujungdama abi funkcijas į vieną programą, pvz., „Win+Shift+S“ sparčiuosius klavišus ir atidėjimo laikmačius. Programoje taip pat yra teminių parinkčių ir išvaizda, atitinkanti bendrą „Windows 11“ dizainą, įskaitant suapvalintus kampus. Taip pat yra galimybė komentuoti, apkarpyti ir bendrinti nufotografavus ekrano kopiją.

Kita vizualiai atnaujinama programa yra skaičiuotuvas, kuriame taip pat rasime temines parinktis ir suapvalintus kampus, visai kaip ir „Snipping Tool“. Pokyčiai yra subtilūs, tačiau išties sveikintini. Bendrovė taip pat pabrėžia įvairias išplėstines programos funkcijas, tokias kaip grafikų parinktys, programuotojo režimas ir dar daugiau. JAV įmonės atstovai taip pat pažymi, kad programa dabar perrašyta C# ir yra atvira „GitHub“ platformoje, o tai reiškia, jog visi norintys programų kūrėjai gali prisidėti prie šio įrankio tobulinimo.

Paskutinė programa, kuri gavo „naują dažų sluoksnį“, yra el. pašto ir kalendoriaus aplikacija. Čia ir vėlgi rasime suapvalintus kampus ir kitus dizaino patobulinimus, kad šie atitiktų bendrą „Windows 11“ išvaizdą. Tačiau reikia pažymėti, kad tai nėra vieninga „Outlook“ programa, kurią įmonė kuria. Ši programa kuriama remiantis tuo, kas iš vidaus vadinama „Outlook on the Web Powered Experiences“ (angl. OPX). Taip pat pagirtinas sprendimas, tačiau detalesnės informacijos apie tai bei kada tikimasi, jog šios programos pakeitimai pasieks vartotojus, dar neaišku.

„Microsoft“ vykdantysis direktorius Panos Panay vartotojų bendruomenę erzina užsimindamas ir apie daugiau atnaujinimų, pavyzdžiui, naują žadintuvo ir laikrodžio programą, kurioje yra „Spotify“ integracija, skirta funkcijai „Focus Sessions“. Tikimasi, kad šios programos netrukus bus išleistos „Windows Insiders“ programai.

Šios naujos programos pradedamos teikti „Dev“ kanalo vartotojams, naudojantiems „Windows 11“ versiją 22000.132. Tačiau, kadangi atnaujinimo išleidimas tik ką tik prasidėjo, gali praeiti šiek tiek laiko, kol jis pasieks visus naudotojų įrenginius.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas