Nauja sistema, tačiau problemos išlieka tos pačios: ryškėja pirmieji „Windows 11“ trūkumai

Nauja sistema, tačiau problemos išlieka tos pačios: ryškėja pirmieji „Windows 11“ trūkumai

„Microsoft“ pagaliau pradėjo platinti ilgai lauktą „Windows 11“ įprastų vartotojų tarpe, tačiau laikosi saugumo priemonių - naujinių pirmiausia sulaukia naujausi įrenginiai, gavę operacinės sistemos kūrėjos patvirtinimą, jog prietaisas palaiko naująją OS. Nepaisant sulėtinto debiuto ir gausybės naujų funkcijų bei patobulinimų, „Windows 11“ neapsieina be trūkumų, kurių kol kas užfiksuota trys.

Visi trys trūkumai yra susiję su operacinės sistemos suderinamumu, tad „Microsoft“ įspėja vartotojus, kurių įrenginiai dar nėra patvirtinti kaip palaikantys „Windows 11“, nemėginti įsidiegti naujinio savarankiškai.

Štai kaip pirmąsias problemas apibūdina kompanija „Redmond“:

  • Suderinamumo spragos su „Oracle VirtualBox“ - gali nepavykti sukurti virtual mašinos, sistema išmes klaidą;
  • Suderinamumo problemos su „Killer“ tinklo įranga - interneto greitis gali būti lėtesnis nei įprasta;
  • Suderinamumas su „Cốc Cốc“ interneto naršykle - OS gali jos neatidaryti.

Vartotojams, susiduriantiems su „Oracle VirtualBox“ ir „Cốc Cốc“ naršyklės problemomis, „Microsoft“ aktyvuoja apsauginį bloką, kol problemos bus išspręstos. Tuo pačiu OS kūrėja pasiūlo ir problemos sprendimą tiems, kam žūtbūt reikia pasinaudoti „Oracle VirtualBox“ - įmonės teigimu tam tereikia deaktyvuoti „Hyper-V“ arba „Windows Hypervisor“. „Microsoft“ žada greitu metu išspręsti šias ir kitas „Windows 11“ problemas.

Kad ir kaip nekantraujate išbandyti naujausią šios OS versiją, geriausia neskubėti ir palaukti, kol jos įdiegimas Jums bus pasiūlytas automatiškai - tokiu atveju išvengsite nemalonių siurprizų ir potencialiai sutaupysite savo pačių laiko. Deja, kantrybės tikrai prireiks - technologijų milžinė praneša, jog vartotojų perkėlimas į „Windows 11“ truks net iki 2022-ųjų vidurio. Nusivilti nederėtų, nes laikui bėgant bus atrasta daugiau smulkių trūkumų, kurie galiausiai bus išspręsti prieš operacinei sistemai pasiekiant didžiąją dalį vartotojų.

8 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Win 11

Tai nevykęs win10 ir win10x hibridas. Be paminėtų problemų tai greitaveikos kritimas ir stabilumo problemos kai win 11 tiesiog "trumpam užšala".

Lankytojas

Man asmeniškai Windows 11 turi daugiau trūkumų nei pliusų. Išbandžiau ir vistiek naudosiu windows 10.

windows

kokio velnio stačia galva šokti nuo skardžio, kur apačioje nėra nei kibiro vandens... paturėjme jau windows 10, tai ssd diskas lūžta, tai sena bet gera technika atsisako dirbti, nes microsoft kiša savo nesuderinamus su niekuo draiverius, ar dar visa eilė problemų atsiranda del pastoviai automatiškai pagal microsoft išsiderinančių nustatymų...

Wissen

Bandžiau į virtualia mašina susikurti, bet nieko gero, arba ten virtualia mašina turi atnaujinti kažka kad palaikytu windows 11 arba su windows susitvarkyt spragas, nes nors pats pc atitinka reikalvimus, virtuali mašina rodo, kad neatitinka reikalvimu minimaliu ir instaliacija nepavyksta. Šiaip ar taip neverta diegtis dar ju nes turi ištaisyti ir spragas, geriausia kai jau automtatiškai siulys naujintis pats pc

Tomas

Virtualios mašinos parametruose reikia įjungti tmp2.0 palaikymą.

Wissen

Jau susitvarkiau isidiegiau ant virtual box galesiu isbandyt norml dabar.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas