Naujausias „Windows“ atnaujinimas pasiūlys topinę naujovę: į operacinę sistemą integruota karščiausia „Microsoft“ naujiena, sukausčiusi viso pasaulio dėmesį

TopCom.lt

2023-03-02, 07:45

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Naujoji platforma pasiūlė nemažai naujovių, o dabar sulaukė dar vieno reikšmingo atnaujinimo.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Naujausias „Windows“ atnaujinimas pasiūlys topinę naujovę: į operacinę sistemą integruota karščiausia „Microsoft“ naujiena, sukausčiusi viso pasaulio dėmesį

„Windows 11“ vasario atnaujinimas labiausiai pastebimas tuo, kad integruoja „Bing Chat“ – dirbtinio intelekto pokalbių robotą, kurį „Microsoft“ paleido vasario 9 d. Nuo tada apie „Bing Chat“ buvo paskelbta šimtai publikacijų ir sukėlė tikrą ažiotažą aplink pokalbių robotus, pagrįstus natūralios kalbos modeliu. Dabar vartotojai, kurie jau turi prieigą prie išankstinės pokalbių roboto versijos, galės inicijuoti paieškos užklausas tiesiai iš „Windows“ užduočių juostos.

Per pastarąsias tris savaites norintys išbandyti „Bing“ dirbtinį intelektą susidūrė su nenuspėjamu atsaku, rasistiniais įžeidimais, netikėtu kūrybiškumu, pokalbių roboto nusivylimo priepuoliais ir net neaiškiais grąsinimais, kol „Microsoft“ patobulino, apribojo „Bing Chat“ interaktyvumą ir sumažino jo individualumą. Šiandien bendrovė paskelbė, kad „Windows 11“ vartotojams suteiks lengvą prieigą prie „Bing Chat“ per naują užduočių juostos paieškos lauką, įtartinai panašų į „Windows 10“, kuris netrukus bus pasiekiamas kaip pirmojo „Windows 11“ atnaujinimo dalis 2023 m.

Be to, „Windows“ paieškos nukreipimo puslapyje dabar taip pat yra pokalbių pasiūlymas, leidžiantis vienu spustelėjimu pasiekti rekomenduojamą paieškos terminą arba komandą, naudojant naują „Bing“ pokalbių robotą su DI. Deja, dirbtinio intelekto įdiegimas į „Windows Search“ šiame naujinime dar nebaigtas, nes paieška tiesiog paleidžia „Edge“ žiniatinklio naršyklę, o ne integruoja AI į tikrą „Windows“ paieškos juostą. Todėl vartotojai vis tiek turės laukti virtualioje eilėje, kad galėtų pasiekti AI pokalbių robotą.

Neaišku, ar „Microsoft“ priverstinai naudos „Edge“ pokalbiams su „Bing“, bet panašu, kad tai tikėtina – „Microsoft“ paragino vartotojus padaryti „Bing“ ir „Edge“ savo numatytuoju paieškos varikliu ir naršykle, kad paspartintų prieigą prie „Bing Chat“. Tiesa, „Microsoft“ vartotojų rinkodaros direktorius Yusufas Mehdi patikino, kad „laikui bėgant ketiname padaryti Bing Chat prieinamą visoms naršyklėms“.

„Windows 11“ 22H2 versijos naudotojai gali prašyti naujos versijos su „Bing Chat“ integracija ir kitais priedais naudodami „Windows Update“. Tiksli naujinimo platinimo pradžios data nėra žinoma.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas