Naujos rūšies kontrabanda? Nepatikėsite, ką nelegaliai gabena sunkvežimių vairuotojai

Naujos rūšies kontrabanda? Nepatikėsite, ką nelegaliai gabena sunkvežimių vairuotojai

Kompiuterio dalių, tiksliau procesorių ir vaizdo plokščių trūkumas pasaulinėje rinkoje kartais priverčia imtis pačių drastiškiausių veiksmų, nes vis dar yra sunku rasti šiuos komponentus už adekvačią kainą. Daugeliui pagalvojus apie kontrabandininkus pirmiausiai asociacijos kyla su įvairiausiais rūkalais ar alkoholiu, tačiau tikrai ne su kompiuterių detalėmis. Tikriausiai dar nėra tekę girdėti, kad keliauninkas bandytų prasmukti pro muitinę prie kojų prisirišęs šimtus „Intel“ procesorių.

Viskas įvyko dar birželio 16-tą dieną, kai vienas sunkvežimio vairuotojas Honkongo muitinėje pasirodė įtartinas vietiniams pareigūnams. Pasak jų, kontrabandininkas elgėsi ypač keistai ir atrodė ganėtinai susinervinęs, ir kaip pasirodo, tikrai ne be reikalo. „Kotaku“ šią informaciją rado kinų puslapyje „HKEPC“, kuriame yra teigiama, kad paprašius vilkiko vairuotojo išlipti iš transporto priemonės paaiškėjo, kad jis prie kūno yra prisiklijavęs šimtus stacionaraus kompiuterio procesorių. Tiksliau, 256 „Inter Core i7-10700s“ ir „i9-10900ks“ čipų, kurių bendra vertė Kinijoje siekia 800 tūkstančių Kinijos juanių arba 105 tūkstančiai eurų.

Panaši situacija nutiko dar keliomis dienomis prieš minėtąjį įvykį, kai toje pačioje muitinėje buvo sulaikytas dar vienas nelegalus krovinys. Tikrinant sunkvežimį, vairuotojo kabinoje buvo pastebėtas skyrius tarp sėdynių, o jo viduje buvo rasti dar 52 kompiuterio procesoriai. Panašu, kad ši problema tikrai nėra nauja ir jau kurį laiką yra naudojamasi tokiomis priemonėmis stacionarių kompiuterių komponentams išvežti.

Susidaro įspūdis, kad šiuo metu rinkoje yra naudojamasi pasauline mikroschemų ir vaizdo plokščių deficito situacija. Tokio pobūdžio sulaikymai parodo, kad yra žmonių, kurie yra linkę sumokėti ženkliai daugiau tam, kad įsigytų nelegalų, tačiau norimą galingą kompiuterio komponentą šiek tiek žemesne nei „ebay“ ar kokios kitos platformos siūloma kaina. Reikia tikėtis, kad kriptovaliutų situacija keisis, nes „Nvidia“ ir kiti gamintojai bando sumažinti galimybes jų kasimui, tačiau panašu, kad rimtų pasikeitimų rinkoje, bent jau greitu metu, tikrai nesulauksime.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas