„Nvidia“ patiria milžiniškas išlaidas: milžiniški avansai mokami siekiant užsitikrinti gamybos linijas

MiTech.lt

2021-12-30, 15:30

0 komentarų
„Nvidia“ patiria milžiniškas išlaidas: milžiniški avansai mokami siekiant užsitikrinti gamybos linijas

Teigiama, kad NVIDIA privalo sumokėti milijardus JAV dolerių TSMC, kad galėtų užsitikrinti vietos 5 nm litografijos gamybos linijose. Pasak „MyDrivers“, NVIDIA 2021 trečiame ketvirtyje jau sumokėjo 1,64 mlrd. JAV dolerių avansą TSMC, o 2022 metų pirmame ketvirtyje sumokės dar 1,79 mlrd. JAV dolerių. NVIDIA dabartiniai lustų gamybos kontraktai iš viso yra 6,9 mlrd. JAV dolerių vertės. Didžioji šios sumos dalis turėtų tekti TSMC už 5 nm litografiją, o „Samsung“ trauksis į antrą planą.

Pasak industrijos šaltinių, TSMC iš „Apple“, „MediaTek“, AMD ir kitų trijų didžiųjų klientų prašo tik mažo avanso, kad užtikrintų pažangiausių litografijų naudojimą, bet NVIDIA teks susimokėti milžinišką sumą, kad turėtų prieigą prie 5 nm techproceso.

AMD su NVIDIA naudos tą pačią 5 nm litografiją savo sekančios kartos vaizdo plokštėms. NVIDIA atveju tai bus „Ada Lovelace“ architektūra, o AMD gamins RDNA 3 architektūros grafikos procesorius. Naujos kartos vaizdo plokščių tikimasi 2022 metų antroje pusėje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas