„Nvidia“ problemos su vaizdo plokštėmis nesibaigia: Kalifornijoje pavogtas sunkvežimis su gausybe plokščių

Lukas Snarskis

2021-11-06, 16:10

1 komentaras
„Nvidia“ problemos su vaizdo plokštėmis nesibaigia: Kalifornijoje pavogtas sunkvežimis su gausybe plokščių

Elektronikos rinkoje juntamas įvairiausių produktų trūkumas, o nuo to kenčia ne tik automobilių gamintojai, bet ir vaizdo plokštes kuriančios bendrovės. Rinkos poreikių nesugeba patenkinti net ir tokie milžinai kaip „Nvidia“, o Kalifornijoje įvykęs incidentas tik dar labiau pablogino situaciją.

Internete pasirodė pranešimų, jog „Nvidia“ vaizdo plokštes gaminanti amerikiečių bendrovė „EVGA Corporation“ sugebėjo prarasti sunkvežimį, pilną „RTX 30“ serijos vaizdo plokščių. Remiantis bendrovės išplatintu pranešimu, vagystė įvyko kelyje iš San Francisko į Pietų Kalifornijoje esantį paskirstymo centrą. Nors tikslus pavogtų vaizdo plokščių skaičius nėra įvardijamas, tačiau teigiama, kad jų vertė svyruoja nuo maždaug 285 iki 1700 eurų.

Kol kas išlieka neaišku kas įvykdė spalio 29 dieną įvykusį apiplėšimą. Tiesa, EVGA pažymi, jog visų vaizdo plokščių serijiniai numeriai yra žinomi, todėl bandymas jas panaudoti ar realizuoti antrinėje rinkoje – galimai baigsis ne itin sėkmingai. Pažymima ir tai, jog iš bendrovės sunkvežimio pavogtos plokštės nesulauks ir garantinio aptarnavimo, o realiausias variantas, kad bandant jas aktyvuoti – galima sulaukti ir svečių iš teisėsaugos.

EVGA atstovai tikisi sulaukti ir žmonių pagalbos. Bendrovė sukūrė specialią el. pašto dėžutę tam, jog asmenys, turintys informacijos apie šį įvykį, galėtų informuoti kompanijos atstovus. Verta paminėti ir tai, jog vagystės metu prarastos vaizdo plokštės yra tarp tų, kurios pasižymi didele paklausa, tačiau „Nvidia“ su partneriais nesugeba patenkinti tokio rinkos poreikio.

1 komentarų

DiegoLT

Dauguma analitikų sutaria kad nVidia deficitas palankus ir jie nesuinteresuoti jo likvidavimu. Užtenka pažiūrėti į pelno kreivę 2018-2021

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas