„Nvidia“ ruošia galingesnes vaizdo plokštes nešiojamiems kompiuteriams, bet jų gali tekti palaukti

„Nvidia“ ruošia galingesnes vaizdo plokštes nešiojamiems kompiuteriams, bet jų gali tekti palaukti

Remiantis įvairiausiais su technika susijusiais šaltiniais, „Nvidia“ gali išleisti naujus vaizdo plokščių „RTX Super“ modelius nešiojamiems kompiuteriems „Ampere“, o tai turėtų įvykti jau 2022-ųjų metų pradžioje.

Įmonės „VideoCardz“ darbuotojai tikina, jog šiomis naujienomis pilnai pasitikėti nevertėtų, kadangi jos buvo paskelbtos socialiniame tinkle „Twitter“, ir tai nebūtinai yra šimtaprocentinė tiesa.

„VideoCardz“ yra pakankamai patikimas kompiuterinės technikos informacinis šaltinis, kuris teigia, jog šiuos gandus tiesiog išvydo atsitiktinio asmens „Twitter“ paskyroje, kuris yra naujas ir šviežias vartotojas. Be to, teigia, jog gandai ir kita informacija apie „Nvidia“ laptopų vaizdo plokštes buvo pastebėti birželio mėnesį „Lenovo“ naujųjų kompiuterių pristatymo plane.


Tikinama, jog „Lenovo“ naujųjų kompiuterių darbo planas nėra tik tuščios kalbos. Kaip tik, tikrasasis planas, kuris aiškiai rodo, kad naujieji „Lenovo“ firmos kompiuteriai naudos „RTX 3070 Super Mobile“ ir „RTX 3080 Super“ vaizdo plokščių modelius. „RTX 3070 Super Mobile“ vaizdo plokštės palaikys 8 GB operatyviąją (RAM) atmintį su GDDR6 VRAM atminties tipu – šias vaizdo plokštes naudoti planuoja „Lenovo ThinkPad X1 Extreme G4“ įrenginiai. Manoma, kad šis produktas turės ir versiją su „RTX 3080 Super“ vaizdo plokšte, kuri turės 16 GB operatyviosios atminties.

Gandai apie „3080 Super“ vaizdo plokštes rodo, kad „Nvidia“ gali nustoti naudoti „GA104 GPU“ grafikos procesorius, kurie buvo įdiegti į „RTX 3080“ vaizdo plokštes, ir pereiti prie „GA103“ lusto. „GA104“ grafikos procesoriaus dėka „Nvidia“ pasiekė aukščiausius rezultatus „RTX 3080 Mobile“ vaizdo plokštėje.


Tiesa, tokios naujienos kelia nemažai abejonių. Vienas kompiuterinės technikos specialistas, pasivadinęs „kopite7kimi“, prieš tai pateikęs labai daug gandų ir slaptos informacijos apie šį grafikos procesorių, dabar jau sako, kad tikėtina, jog lustas bus atšauktas. Kaip žinome, „GA103“ lusto kūrėjai yra „Samsung“.

Apibendrinami galime sakyti, kad „RTX Super“ laptopų vaizdo plokštės bus itin galingos, tačiau jų atvykimo gali tekti palaukti. Tai yra normalus dalykas, kadangi dažnu atveju žmonės labai greitai išperka komponentus kriptovaliutoms išgauti (angl. crypt-mining), o nuo to atsiranda prekių deficitas.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas