Pokyčiai kompiuterių rinkoje: sužinokite koks gamintojas populiariausias ir ko tikėtis ateityje

Pokyčiai kompiuterių rinkoje: sužinokite koks gamintojas populiariausias ir ko tikėtis ateityje

Pasaulinė pandemija gerokai pakoregavo visų mūsų gyvenimo ritmą, o taip pat ir darbo ar mokslų rutinas. Kartu su šiais pokyčiais, matomas ir didėjantis kompiuterių populiarumas. Naujausias rinkos tyrimas atskleidžia, jog šių įrenginių pardavimai, antrojo metų ketvirčio metu, išaugo 13 proc., skelbia „Canalys“ ekspertai.

Antrojo 2021 metų ketvirčio metu pastebimas kompiuterių augimas, į kurį patenka nešiojami ir stacionarūs kompiuteriai, o taip pat ir vadinamieji „Chromebook“ įrenginiai. Pranešama, kad šio periodo metu buvo parduota daugiau nei 82,3 mln. produktų, o lyderiu tapo „Lenovo“, kuri pardavė maždaug 20 mln. įrenginių.

Kinijos gamintojas ne tik tapo kompiuterių rinkos lyderiu, tačiau ir užfiksavo 14,7 proc. augimą, o dabar „Lenovo“ užimama rinkos dalis sudaro 24,3 proc. Antroje pozicijoje randame HP, kurios pardavimai siekia maždaug 18,6 mln. vienetų, o metinis augimas sudaro 2,8 proc. Gamintojas per antrąjį metų ketvirtį pardavė vos keliais šimtais daugiau produktų, lyginant su analogišku laikotarpiu pernai.

Trečia populiariausia kompiuterius gaminanti bendrovė – „Dell“. Gamintojas per antrąjį ketvirtį pardavė kone 14 mln. kompiuterių ir tai leido užsitikrinti 17 proc. rinkos. Laipteliu žemiau randame „Apple“ ir „Acer“, kurios pardavė atitinkamai 6,4 ir 6 mln. įrenginių bei turėjo tenkintis atitinkamai 7,8 ir 7,3 proc. rinkos.

Verta paminėti ir tai, jog pirmąsyk nuo 2019 metų, buvo užfiksuotas stacionarių kompiuterių pardavimų augimas. Paskutinį kartą tokia statistika buvo pastebima 2019 metų ketvirto ketvirčio metu. Kiek kitokia situacija yra su nešiojamais kompiuteriais, kurių pardavimai šiek tiek sumažėjo, o paskutinis augimas buvo pastebėtas 2020 metų pabaigoje.

Ekspertai tikisi, kad artimiausiu metu pavyks pamatyti dar didesnį augimą, o tai turėtų lemti „Windows 11“ išleidimas, o taip pat ir naujų „ChromeOS“ bei „macOS“ atnaujinimai. Tikėtina, jog nemažai pokyčių į rinką turėtų įnešti ir vis augantys „Apple M1“ procesoriumi aprūpintų kompiuterių pardavimai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas